Hirdetés

Tudtad, hogy tilos a megvásárolt PlayStation játékokat eladni?

|

Sérti a felhasználói feltételeket a PlayStation játékok újraértékesítése, de ez igazából senkit nem érdekel - a Sonyt sem.

Hirdetés

Amikor az előző konzolgeneráció, amelyben az Xbox One és a PlayStation 4 versengett egymással, kezdetét vette, a Microsoft számos, később erősen megbánt döntése között volt, hogy ellehetetleníti a használtjáték-piac működését. Azt találták ki, hogy a dobozos játékokat felhasználói fiókhoz kötik, és pénzbe kerül majd ezek használati jogának átruházása, mivel a felhasználók által másoknak eladott játékokból a kiadónak semennyi bevétele nem származik, és ez nem járja. Érthető, hogy megfogalmazódott valamelyik döntéshozóban, hogy tenni kell ez ellen, de a bejelentést követően hamar visszakoztak - persze nem annyira hamar, hogy a Sony egy legendás videóval ne tudjon gúnyolódni.

Most, tíz év elteltével egy youtuber felfedezte, hogy a PlayStation oldalán olvasható felhasználói feltételek 7.1-es pontjával, amiben a játékok eladásáról van szó, a Sony kifejezetten megtiltja, hogy a lemezes és digitális játékokat továbbértékesítsük. Két dolgot azonban fontos tudni, mielőtt pánikba esnénk.

Hirdetés

Az egyik, hogy a szöveg teljes egészében így szól: 

7.1 Tilos a lemezes vagy digitális játékok továbbértékesítése, hacsak azt mi kifejezetten nem engedélyezzük, illetve ha a játék kiadója egy másik cég, ők nem engedélyezik.

A másik, hogy ez a kitétel már generációk óta szerepel a dokumentumban, és 2013-ban Shuhei Yoshida PlayStation-fejes külön tweetben nyugtatott meg mindenkit, hogy mind eladni, mind kölcsönadni ér a PS4-es játékokat. Ez vonatkozik a PS5-ös újdonságokra is. 

Szóval nem kell félni, minden marad úgy, ahogy eddig, a használtjáték-piacnak meg nem szabályozásokkal, hanem a leárazásokkal próbálnak majd keresztbe tenni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)