Hirdetés

A Ubisoft lehet az első, aki szinte teljesen elhagyja a játékkulcsokat

|

A Genba Digital segítségével kidolgoztak egy módszert, mellyel elméletben le lehet számolni az illegális kulcsok piacával.

Hirdetés

Sok fejfájást okoznak a kiadóknak és forgalmazóknak az ismeretlen eredetű játékkulcsok.

Hirdetés

A problémát megoldhatná a Genba és a Ubisoft együttműködéséből megszületett SKA eljárás, avagy a csendes kulcsaktiválás. Úgy működik, hogy amikor vásárolni szeretnénk egy digitális viszonteladónál, a vásárlás végeztével be kell jelentkeznünk Uplay fiókunkba, majd a játék automatikusan hozzáadódik a könyvtárhoz. Kulcsra nincs is szükség, sem a boltok, sem a vásárlók részéről. A Genba vezetője, Matt Murphy hozzátette, az illegálisan szerzett kulcsok árusai a rendszert úgy kijátszhatják, hogy konkrétan a Uplay fiókokat árulják, de ez nem veszélytelen megoldás, könnyen lelepleződhetnek, és a felhasználók is könnyebben szűrhetik ki azokat az oldalakat, amelyekhez érdemes óvatosan közelíteni. A megoldás már tíz oldalon működik, és hivatalosan nem is lehet majd a továbbiakban Uplay kulcsokat vásárolni sehol. A Genba más kiadókkal és üzletekkel is tárgyal, a cég szerint egy év múlva az SKA lehet az általános eljárás.

A kulcsbeváltás azért nem tűnik el teljesen, úgy tűnik, a dobozosan vásárolt játékoknál egyelőre marad a pötyögés. 

Mit szóltok ehhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)