Hirdetés

A Ubisoft bevételeinek több mint egyharmadát DLC-kből és mikrotranzakciókból szerzi

|

Egyre jobban teljesít a vállalat a digitális eladások tekintetében, és bár imádjuk utálni a digitális extrákat, valamiért mégis vesszük őket.

Hirdetés

A Ubisoft nemrégiben publikálta a legújabb gazdasági jelentését, amelyben a 2018-2019-es gazdasági év első felének adatairól olvashatunk.

Hirdetés

A gazdasági félév 2018. szeptember 30-val zárult, eddig az időpontig összesen 745 millió eurós bevételt termelt a vállalat. Ehhez leginkább a Far Cry 5 és a The Crew 2 eladásai járultak hozzá, az összbevétel pedig 60%-kal nőtt a tavalyi évhez képest.

A digitális eladások tekintetében 51,5%-os volt a növekedés - ez összesen 519 millió eurós bevételt jelent. Ebből 256 millió a játékeladásokból, 262 millió pedig az úgynevezett "player recurring investment", vagyis PRI bevételekből származott. Ez utóbbi kifejezés fedi le a DLC-ket, a játékbeli tárgyak vásárlásait, az előfizetéseket és a reklámokat. A PRI összértéke pedig a Ubisoft teljes bevételének 35,1%-át teszi ki az adott gazdasági félévben. Ez az arány szintén jelentősen növekedett a tavaliy 27,9%-hoz képest.

Ha még jobban szeretnétek elmerülni a számokban, megtehetitek erre a linkre kattintva. Röviden pedig elmondható, hogy a Ubisoftnak nagyon bejött a jelenlegi gazdasági modell, és várhatóan még több energiát fognak fektetni a DLC-kbe, a mikrotranzakciós és egyéb alternatív bevételi lehetőségek kiaknázásába, még akkor is, ha nem feltétlenül ez az, amit nagyon szeretnénk tőlük. A számok magukért beszélnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)