Hirdetés

A Ubisoft fellélegezhet, megszabadult a Vivenditől

|

Teljesen elhárult a fenyegetés, a francia óriás megmenekült.

Hirdetés

Bár a Ubisoft derekasan küzdött a függetlenségéért, a Vivendi egyre többet szerzett meg magának a részvényekből, és 2017 áprilisában elérkezett a pillanat, amikor azt hittük, hogy a francia konglomerátum bekebelezi az Assassin's Creed, a Far Cry és más franchise-ok kiadóját. Aztán fordult a kocka, Yves Guillemot mindent megtett annak érdekében, hogy megtartsa az irányítást, így folyamatosan vásárolták vissza a részvényeket, 2018 márciusában pedig már arról számolhattunk be, hogy a Ubisoft megmenekült a fenyegetéstől. 

Hirdetés

A Vivendi akkor megígérte, hogy meg fog szabadulni minden részvényétől és beleegyezett abba, hogy a következő öt évben nem vásárol újakat, most pedig a Reuters szállította a hírt, miszerint az utolsó részvényektől is megszabadult a vállalat, amelyek 5,9 százalékos részesedést jelentettek neki. 

A Vivendi a továbbiakban már nem részvényese a Ubisoftnak, és az elkövetkező öt évben tartja is magát ahhoz az elhatározásához, hogy nem fog részvényeket vásárolni.

- jelentette be a vezetőség, ami jelentős pálfordulás ahhoz képest, hogy egy két éve még kész volt felvásárolni a Ubisoft nagyobb szeletét a kiadó. Persze ez nem jelenti azt, hogy a konglomerátum lemondott volna a játékiparról, elvégre 2016-ban bekebelezte a mobiljátékok kiadásával foglalkozó Gameloftot, valamint később bejelentette azt is, hogy meg szeretné erősíteni a pozícióját a videojátékok területén. 

Címkék: #ubisoft #vivendi
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)