Hirdetés

Úgy tűnik, a Disney az Electronic Arts felvásárlását fontolgatja

|

Az egyik legismertebb videojátékos kiadót kebelezné be legközelebb a szórakoztatóipari óriás.

Hirdetés

Ha nem lenne a focisjáték-sorozata, az Electronic Arts messze nem volna annyira sikeres és értékes, így azonban akármi is történik, akárhogy bukik meg az Immortals of Aveum és a Wild Hearts, nem számít, mert az EA Sports FC 24 annyi pénzt hoz majd, amennyit semmi más, még egy Call of Duty sem képes.

Érthető, hogy még nagyobb cégek szemet vetnek rá. A Bloomberg cikke szerint Bob Iger ügyvezető a Disney átalakításán dolgozik, a vállalat nagyobb szereplője kíván lenni a videojáték-iparnak, és arról pletykálnak, hogy fontolgatja az Electronic Arts felvásárlását.

Hirdetés

Döntés erről még nem született, feltehetően lépéseket sem tettek. A cikk alapján még Iger sem biztos, hogy ezt szeretné, csak gondolkodik rajta.

Ez egyébként helyettesei nyomására fogalmazódott meg benne, akik azt szeretnék, ha a cég nem csak licencelné másoknak szellemi tulajdonait, hanem egy nagy kiadó felvásárlásával maga is iparági szereplővé válna.

Arról egyelőre nem hallani, hogy az EA mellett mások bekebelezéséről is szó esne. Valószínűleg hasonlóan kemény feladat volna az üzletet végigvinni, mint a Microsoftnak az Activision Blizzardot megszerezni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)