Hirdetés

Új céghez kerül a Warner Bros, az HBO és a DC

|

A Discovery és a WarnerMedia egyesüléséből az USA egyik legnagyobb médiavállalata jön most létre.

Hirdetés

Az AT&T még 2016-ban jelentette be, hogy felvásárolja a WarnerMediát, avagy korábbi nevén Time Warnert, de némi jogi huzavona után az akvizíció ténylegesen csak 2018-ban fejeződhetett be. Ekkor összesen 109 milliárd dollárt fizetett ki az AT&T az adósságokkal már akkor is küszködő, ezeket pedig azóta csak tovább halmozó médiacégért. Számos fronton érezhető volt, hogy nem áll jól a WarnerMedia szénája, megszorítások voltak a DC Comics szerkesztőségében, sokáig pletykáltak a videojátékos részleg esetleges eladásáról, most viszont nagyon úgy fest, pont kerül az ügy végére.

Legalábbis ami az AT&T-t illeti, ők ugyanis a jelek szerint végül csak megszabadulnak a WarnerMediától: ma ugyanis bejelentették, hogy a WarnerMedia és a Discovery egyesülnek, ezzel pedig létrejön az Egyesült Államok egyik leghatalmasabb médiaóriása, ami így már tényleg komoly kihívója lesz a Disney-nek és a Netflixnek - nem véletlenül a streamingben erős cégekről esett itt szó, a most létrejött kevert vállalat ugyanis elsődlegesen ezen a platformon szeretne erősíteni.

Hirdetés

Az egyesülést követően az AT&T 43 milliárd dollárt kap, a frissen létrejövő cég részvényeinek 71%-a pedig az AT&T részvényeseihez kerül (a maradék értelemszerűen a Discovery részvényesekhez). Az új vállalatot David Zaslav, a Discovery vezérigazgatója irányíthatja. 

A most megszülető médiatitán olyan egységeket foglal majd magában mint a CNN, TBS, TNT, Cartoon Network, Adult Swim, HBO és Cinemax tévécsatornák, a Warner Bros. filmstúdió, az HBO Max streamingplatform, a képregényes DC Entertainment, vagy a videojátékokért felelős Warner Bros. Interactive Entertainment, továbbá a Discovery oldaláról a Discovery Channel, Animal Planet, TLC,  Food Network csatornák, vagy a Discovery+ streamingszolgáltatás.

A Financial Times úgy gondolja, hogy még az adóságok levonása után is mintegy 150 milliár dollárra tehető a most létrejövő médiacég piaci értéke. Nem szabad persze elfelejteni azt sem, hogy az efféle cégösszeolvadások nem két nap alatt mennek végbe, és az egészre rá kell bólintania az illetékes hatóságoknak is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)