Hirdetés

Új játékstúdiót hozott létre a Rockstar Games egykori társalapítója

|

Dan Houser még 2020-ban távozott a GTA-t és a RDR-t fejlesztő cégtől.

Hirdetés

A most 49 éves Dan Houser nem csak a Rockstar Games egyik alapítója, de a cég kreatív igazgatója is volt, egészen három évvel ezelőttig. Új játékstúdiójáról, az Absurd Ventures-ről elmondta, hogy különböző médiumokban szeretnének történeteket mesélni és karaktereket alkotni, azaz nem maradnának kizárólag a videojátékok világában.

A cég nem rejti véka alá, hogy a tőlük érkező tartalmakban a GTA által lefektetett úton szeretnének haladni, legalábbis, ami a "Storytelling. Philantrophy. Ultraviolence." céges mottó utolsó kifejezését illeti.

Hirdetés

Az Absurd Ventures indulása alkalmából el is készítették az alábbi, két perces videót, amely meglehetősen kaotikusra sikerült, de arra mindenképpen alkalmas, hogy felkeltse az érdeklődést a cég háza tájáról érkező jövőbeni címekkel kapcsolatban, legyenek azok akár játékok, filmek, sorozatok, vagy valami teljesen más.

Dan Houser egyébként valódi kulcsfigurája volt a Rockstar Games-nek, amelyet a testvérével, Sam Houserrel, Jamie Kinggel, Terry Donovan-nel és Gary Foreman-nel együtt alapítottak. Karrierje során öt GTA-cím producereként és írójaként tevékenykedett és részt vett a Red Dead Redemption mindkét részének fejlesztésében is. Érdekesség, hogy a GTA harmadik részében a hangját is kölcsönözte pár karakter számára.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)