Hirdetés

Újabb fontos mérföldkőhöz értek a PlayStation 5 eladásai

|

Hatalmas eladási számot lépett át a Sony konzolja, de ennek ellenére sem teljes a csapat boldogsága.

Hirdetés

A PlayStation 5 2020-ban jelent meg, és bár a karanténhelyzet tökéletes táptalajt adhatott volna az új generáció térnyerésének, a korlátozások komplikációkat okoztak az ellátásban. A globális chiphiánynak köszönhetően évekig tartott, mire a Sony le tudta szállítani az összes előrendelt gépet, és csak az elmúlt egy-másfél évben rendeződött a helyzet. Ezek tudatában a 40 milliós átlépett eladási szám még szebbnek tűnik.

Hirdetés

A PlayStation 4-hez képest azonban a konzol kissé elmaradt. Az előző generációs gépből 30 hónap alatt fogyott el 40 millió, míg a PS5 ezt a számot 32 hónap alatt teljesítette. A különbség nem nagy, és közrejátszott benne a COVID-19.

Ami a teljes eladásokat illeti, még bőven van mit behoznia a PS5-nek. A PS4-ből összesen 114 millió fogyott életciklusának végére, míg a PS2-ből 159 millió ment el. A Nintendo Switch eladási számai jelenleg 125 millión állnak.

Hozzátartozik a történethez, hogy a játékfejlesztők is lassabban álltak át az új generációra, mint korábban. A többségük csak az elmúlt évben kezdett igazán letenni a PS4-ről és Xbox One-ról, így a vásárlók átállása is lassabb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)