Hirdetés

Újabb játékokat zárna el a Sony a Microsoft elől, most ezeknél a stúdióknál kilincsel

|

Még több exkluzív tartalommal kívánja bebetonozni piacvezető helyét a PlayStation gyártója.

Hirdetés

Bárhogyan is végződik az Activision Blizzard tavaly év eleje óta húzódó felvásárlása, mostanra már senkinek sem lehetnek illúziói az iparág szereplőit illetően: ebben a történetben nincsenek jók és rosszak, kizárólag érdekvezérelt nagyvállalatok. Miként a Sony minden követ megmozgat, hogy távol tartson potenciális sikerjátékokat (Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy XVI, Silent Hill 2 remake stb.) a rivális Microsoft konzoljától, úgy a redmondiak is hajlandóak egészen messzire menni (ZeniMax Media felvásárlása) azért, hogy véget vessenek a PlayStation hegemóniájának.

Elég valószínűtlen, hogy a jövőben változtasson stratégiáján a Microsoft és ne akarjon újabb kiadókat, stúdiókat megvenni, csak hogy még több tartalommal hizlalhassa a Game Passt, ahogy a Sony sem fog leállni, hanem változatlanul azon fáradozik majd, hogy még több exkluzív tartalmat nyújthasson azoknak, akik PlayStation 5-öt vesznek.

Hirdetés

Egy dél-koreai üzleti lap értesülései alapján pedig már azt is tudjuk, hogy honnan számítanak erősítésre Jim Ryanék. Az MTN beszámolója szerint a Sony videojátékos részlege számos stúdiót megkörnyékezett az országban, miután korábban hasonlóképp tett Kínában és Indiában is. A japánok célja exkluzív tartalmakat szerezni a PlayStation 5 számára, és emiatt ugyanúgy hajlandóak egyes projektekbe, mint közvetlenül az azokat fejlesztő és kiadó dél-koreai cégekbe invesztálni. 

Azok között, amelyekkel már kapcsolatba lépett a Sony, ott találjuk a Pearl Abysst (Black Desert Online), melynek következő játékát, a Crimson Desertet még 2019-ben jelentették be. Eredetileg MMO-nak szánták, de időközben egy- és többjátékos élményeket is kínáló akció-szerepjátékká fazonírozták át. Jim Ryan csapata a Neowizt (Lies of P), a Com2uS-t (Summoners War) és az NCsoftot (Blade & Soul) szintén megkereste.

A megbeszélések részletei egyelőre nem ismertek, tehát még nem tudni, hogy mire jutottak egymással a felek, partnerségre lépnek-e egyáltalán, és ha igen, az milyen formát ölt majd. Az NCsoftot egyébként a múltban egy Horizon MMO-val hozták összefüggésbe, míg a Neowiz kapcsán azt érdemes megjegyezni, hogy a stúdió nemrég a Microsofttal is üzletelt, minek eredményeként a roppant ígéretes Lies of P egyenesen a Game Passben vesz rajtot.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)