Hirdetés

Újabb, korábban keménykedő Blizzard vezető szór hamut a fejére, de nem távozik a cégtől

|

Több rettenetesen érzéketlen nyilatkozat és ballépés után Frances Townsend lemondott a Blizzard női alkamazottait támogató szervezet éléről, mert már saját állítása szerint sem hiteles.

Hirdetés

Az év legnagyobb videojátékos botránya tört ki júliusban, amikor is a kaliforniai munkahelyi egyenlőségért felelős hatóság beperelte az Activision-Blizzardot, ugyanis a vád szerint a cég kultúrája nem hagyja a női alkalmazottakat ugyanúgy érvényesülni, ahogy a többit, valamint a férfiak rendszeresen elfogadhatatlanul viselkednek velük szemben.

A cég azóta többször is próbált hárítani különféle nagyon szerencsétlenül megfogalmazott közlemények formájában, de végül odáig fajult a helyzet, hogy maga a vezérigazgató, Bobby Kotick rendelte el a taktikai visszavonulást. Természetesen a vezetőségben hamar elkezdtek hullani a fejek, most pedig egy újabb magas beosztású alkalmazott mondott le egyik posztjáról. Egyelőre csak óvatosan.

Hirdetés

A célkeresztbe került alkalmazottak közül most Frances Townsend jelentette be, hogy míg a Blizzard alkalmazásában marad, lemond az ABK Women's network, vagyis a Blizzard női alkamazottait támogató szervezet éléről, miután viselkedésével valószínűleg teljesen hitelét vesztette a cégnél dolgozó nők szemében.

Ahogy J. Allen Brack távozása, úgy Townsend lemondása sem igazán meglepő, hiszen az elmúlt hetekben kulcsszerepet játszott abban, hogy a Blizzard lejárassa magát: először a kritikus hangokat semmibe véve tévesnek titulálta a vádakat, majd a botrány kellős közepén cikket osztott meg arról, hogy mennyire károsnak tartja a "whistleblowing" jelenséget, vagyis azt, amikor valaki belsős információkat tesz közzé azért, hogy felhívja a figyelmet valamilyen igazságtalanságra.

Townsend amúgy sem örvend nagy népszerűségnek az amerikai játékosok körében, ugyanis korábban több vitatott amerikai elnök mandátuma alatt is a Fehér Házban dolgozott, valamint megkérdőjelezhető kijelentéseket tett a kínzási módszerek létjogosultságával kapcsolatban, így az sem lenne váratlan fordulat, ha végül őt is távozásra késztetné a vezetőség.

Biztosak vagyunk benne, hogy a Blizzard vezetői rétegének tisztogatása ezzel még messze nem ért véget, csak attól tartunk, hogy ez önmagában még nem feltétlenül fog javítani azon alkalmazottak helyzetén, akiknek a közvetlen feletteseik keserítik meg az életét. A botrány eddigi részleteiről videót is készítettünk nektek, nézzétek meg:

Ettől függetlenül reméljük, hogy a vezetőségben történő váltások valóban képesek lesznek pozitív változásokat propagálnak a szervezet teljes egészében és kíváncsian várjuk, hogy hogyan látja majd a bíróság ezt az egészet, ugyanis ennek az ügynek a kimenetele nagy hatással lehet az egész játékipar működésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)