Hirdetés

Újabb nyugati stúdiót vásárolhat fel a Tencent

|

Pletykák szerint a kínai óriás szemet vetett a Crytekre.

Hirdetés

Sokan nem is tudják, és nem úgy tűnik, hogy igazán számít, de a kínai Tencent rengeteg videojátékos céget megszerzett magának, vagy legalább beszállt valamennyivel. A Riot Games, a Funcom, a Leyou és a Sharkmob teljesen az övé, a Supercellben, a Grinding Gear Gamesben többségi tulajdonos, de az Epic Games 40%-át, a Fatshark 36%-át,  valamint a Dontnod Entertainment, a Frontier Developments, az Activision Blizzard, a Ubisoft, a Paradox, a Remedy Entertainment, a Bohemia Interactive és a PlatinumGames egy részét is birtokolja, és a lista még nem teljes.

Hamarosan új elemmel bővülhet, ugyanis a német Bild megszellőztette, hogy a Tencent ernyője alá tartozó Proxima Beta Europe BV felvásárolhatja a Cryteket.

Hirdetés

A német stúdióért állítólag 300 millió eurót ajánlana a Tencent. Vannak azonban meglepő aggályok: a CryEngine-t ugyanis az Egyesült Államok és Németország is használja katonai szimulációs programoknál, és néhányan attól tartanak, emiatt kell valójában a kínai vállalatnak a cég, nem pedig a játékok miatt.

Régóta pletykálják már, hogy a Crytek valakihez csapódhat, nem volna elképzelhetetlen, hogy a THQ Nordic anyacége, az Embracer Group is szemet vessen rá. Meglátjuk, végül kié lesz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)