Hirdetés

Újabb stúdiót vásároltak fel, ezúttal a The Lord of the Rings: Gollum csapata kelt el

|

Új tulajdonos alatt készülhetnek olyan kalandjátékok, mint a Deponia és a The Whispered World.

Hirdetés

A német Daedalic Entertainmentet leginkább a point & click projektjeiről (mint a Deponia-sorozat, a Ken Follett's The Pillars of the Earth vagy a The Whispered World) ismerik a játékosok, de persze nem csupán ebben a műfajban alkottak (elég csak a Blackguards nevű taktikai szerepjátékra vagy a Gollamra fókuszáló A Gyűrűk Ura játékra gondolni), és kiadóként is aktívak.

Tavaly mi magunk is részt vettünk egy online sajtóeseményükön, ahol bemutatták, hogy milyen fejlesztéseket karoltak fel, és megmutatták a házon belül készülő The Lord of the Rings: Gollumot is, most viszont valami más miatt irányult rájuk a reflektorfény. 

Hirdetés

A The Lord of the Rings: Gollum kiadásában a Nacon (korábban Bigben Interactive) segédkezik, a két vállalat kapcsolata azonban új szintre lépett, ugyanis a Nacon közleménye szerint 53 millió euróért felvásárolták a Daedalicot, az akvizíció még idén lezárulhat.

Ez lehetővé teszi a Nacon számára, hogy számos szellemi tulajdont szerezzen meg, valamint profitáljon a stúdió kiadói és játékfejlesztési szakértelméből, a Daedalic pedig többek között értékesítési, kiadói és marketingterületeken kap támogatást a jövőbeli projektjeihez. A felek természetesen nagyon pozitívan látják a jövőt, és a játékkatalógusuk továbbfejlesztését ígérik a játékosoknak a Daedalic Entertainment és számos csodálatos indie stúdió által. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Nacon alá eddig olyan csapatok tartoztak többek között, mint a Styx: Shards of Darkness-t jegyző Cyanide, a How to Survive-ról ismert Eko Software, a WRC-szériát gondozó Kylotonn és a legutóbb a GreedFallal jelentkező Spiders, ehhez a családhoz csatlakozott most a Daedalic. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)