Hirdetés

Újabb versenyhivatal bólintott rá, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

|

Már nem tartanak attól, hogy a redmondi óriás korlátozná a a Call of Duty címek elérhetőségét.

Hirdetés

Az IT-, és a játékipar egyik legnagyobb tranzakciója már több mint egy éve foglalkoztatja az üzleti élet és a szórakoztatóipari folyamatok iránt érdeklődőket, amivel kapcsolatban márciusban írtuk meg, hogy még tovább csúszhat a megállapodás, mert az Európai Bizottság még nem hozta meg a döntését. Amíg erre vár a világ, a bolygó egy másik részén már elhárultak az akadályok az akvizíció elől. A dél-afrikai versenyhivatal ugyanis feltétel nélkül hagyta jóvá a felvásárlást.

A szervezet korábban amiatt aggódott, hogy a tranzakciót követően a Microsoft korlátozná a Call of Duty játékok megjelenését, kizárva a körből az Xboxon kívüli más konzolokat - főleg a Sony PlayStationjét és a Nintendo Switchet. Mostanra azonban már úgy látják, hogy ennek a valószínűsége meglehetősen alacsony, mivel a Microsoftnak nem fűződik ehhez érdeke, emellett már komoly biztosítékokat is szolgáltattak arra nézve, hogy a CoD-játékokat ugyanúgy lehet majd használni más platformokon is.

Hirdetés

Az akvizíciót szintén jóváhagyták a japán, brazil, chilei, szaúdi és szerb versenyhivatalok is, így már csak az USA, Nagy-Britannia és Európa válasza kérdéses. Az Európai Bizottság nemrég április 25-ről május 22-re módosította az üggyel kapcsolatos döntés várható határidejét. A brit versenyhivatal pedig a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a legújabb benyújtott anyagok alapján nem látja okát, hogy megakadályozza a felvásárlást, mivel a Microsoft komoly anyagi kárt szenvedne el, ha letiltaná a CoD-címek megjelenését a rivális konzolokon.

A redmondi óriás egyébként nemrég több tízéves megállapodást is megkötött, amelyek értelmében az Xbox-játékok PC-re is megérkezhetnek, három cloud gaming szolgáltató - Nvidia GeForce Now, Boosteroid, Ubitus - felületén keresztül. A Microsoft a Nintendóval is megállapodott róla, hogy a következő évtizedben a CoD-címek a teljes tartalmukkal együtt a megjelenés napján megérkeznek majd a Nintendo konzoljaira is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)