Hirdetés

26 év után most először álltak földbe az amerikai mozik bevételei

|

Egy nagy, kerek nullát mutat a hétvégi box office összesítés, aminek értelemszerűen a koronavírusjárvány az oka.

Hirdetés

Múlt szerdán még nagyjából 400 amerikai mozi tartott nyitva a közel 6000-ből, mostanra viszont ez a szám 300 alá esett. Gyakorlatilag csak az autós mozik működnek már, ezekből viszont egyrészt nagyon kevés van, másfelől pedig ők nem közölnek le hivatalos nézőszámokat. Ez vezethetett ahhoz, hogy a hivatalos hétvégi mozibevételi kimutatás nullán áll az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Utoljára ilyenre 1994-ben volt példa, a 6,7-es erősségű northridge-i földrengés idején, de akkor csak egyetlen hétvége esett ki teljesen, most viszont jóval hosszabb szünetre számíthatunk. A nagy stúdiók közül a Disney jelentette be először, hogy a koronavírusjárvány miatt kialakult extrém körülmények fényében nem fog közölni egy ideig bevételi adatokat globálisan sem. Az amerikai mozik először vészmegoldásokkal próbáltak meg túlélni: úgy adtak csak el jegyeket, hogy a nézők között mindenképp meglegyen a közel két méteres távolság. Később azonban nem lehetett már tovább húzni a dolgot, az AMC, a Regal és a Cinemark, vagyis a három legnagyobb észak-amerikai mozilánc is bezárta az összes termét. Nálunk sem más a helyzet, a hazai mozik is kénytelenek voltak bezárni

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a zárlat meddig tart, és mikor nyithatnak meg újra az amerikai vagy épp a magyar mozik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)