Hirdetés

Vadonatúj AAA játékot is fejleszthetett volna abból a pénzből CD Projekt RED, amibe a Cyberpunk 2077 helyrepofozása került

|

Megjöttek a számok, és mint kiderült, bizony nem olcsó mulatság rendbe tenni egy hasra esett AAA címet.

Hirdetés

Ugyan a Cyberpunk 2077 megjelenéskori állapota mára csak egy távoli emlék, de akárhonnan is nézzük a dolgot, a játék lebőgött 2020 decemberében. Sokan úgy ítélték, hogy bár a bugokat és teljesítményproblémákat meg lehet oldani idővel, a Cyberpunk központi hiányosságait sosem tudják majd helyre tenni. Ettől függetlenül a fejlesztők nem adták fel a harcot, és sorban hozták a frissítéseket, végül pedig a Phantom Liberty kiegészítőt.

Mindennek azonban ára volt. A CD Projekt RED legutóbbi befektetői prezentációjából kiderült, hogy a Phantom Liberty fejlesztése úgy 63 millió dollárba került, míg a marketingköltség 21 millióra rúgott. Ez azt jelenti, hogy csak a kiegészítő összerakása, és annak reklámozása 84 milliót emésztett fel, ami majdnem fele a Cyberpunk 2077 büdzséjének. Az alapjáték 174 millió dollárból készült, bár tény, hogy annak 142 milliós marketingköltsége messze felülmúlja a Phantom Libertyjét.

Hirdetés

A 84 milliós szám egyébként tovább növekszik, ha mellétesszük a játék új generációs változatait és a 2.0 költségeit. Ezek további 40 milliót adnak hozzá a teljes összeghez, ami azt jelenti, hogy a Cyberpunk jelenlegi állapota közel 125 milliójába fájt a cégnek. Ez nagyjából 45,88 milliárd forintnak felel meg, ami világosan szemlélteti, hogy milyen sokba kerülnek az AAA kategóriás játékok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)