Hirdetés

Vajon jobban fogynak a jelenlegi konzolok az előző generáció nyitányához képest?

|

Egy elemzőcég szerint alig van különbség az első néhány hónap eladásai terén a Sony és a Microsoft jelenlegi, illetve korábbi gépei között. Persze van egy fontos különbség.

Hirdetés

Lehet persze egyenlőséget tenni a két konzolgeneráció nyitánya közé számokban, de a körülmények egészen mások. A világban tomboló koronavírus-járvány ellenére tavaly egy elég felemás generációváltásnak lehettünk tanúi, mert ugyan valóban megérkeztek a Sony és a Microsoft vadonatúj masinái, ám a készlethiány még most is, hónapokkal a megjelenés után gondokat okoz, így továbbra sem mindenki örülhet a friss masináknak.

Ám mindezek ellenére az adatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy az eladások kapcsán nincsenek túl nagy problémák, gondoljunk csak bele, mi lenne akkor, ha lenne is megfelelő készlet és utánpótlás (és esetleg a készleteket felvásároló és drágábban továbbadó elemek sem keserítenék az életünket). 

Hirdetés

A többnyire piackutatással foglalkozó Ampere Analysis összevetette a PlayStation 5, az Xbox Series X és a Series S eladásait a PlayStation 4 és az Xbox One adataival, amiből az derült ki, hogy a Sony és a Microsoft nagyjából ugyanannyit, vagy talán picit kevesebbet adott el az új gépekből, mint az elődjeikből a megjelenés utáni időszakban, amit vizsgált a cég. PS4-ből nagyjából 4,2 millió darab fogyott a megjelenést követő első néhány hónapban, míg PS5-ből elvileg már 4,5 millió is gazdára talált a debütálása óta.

A másik oldal egy picit le van maradva ezen a téren, de a két adat szinte teljesen egyforma, mivel az Xbox One-ból 2,9 millió fogyott az első pár hónapban, az Xbox Series X-ből és Series S-ből pedig körülbelül szintén 2,9 millió került eladásra. Fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi generációba tartozó gépeket már több mint háromszor annyi piacon tudta értékesíteni a Microsoft, mint az Xbox One-t, szóval lehet, hogy később nagyobb előnyre tesznek szert az újgenerációs konzolok az eladások terén.

Egyébként az Ampere Analysis arra számít, hogy március végéig a PS5 eladásai meghaladják 7,6 és 8 millió között lesznek, amivel az új gép szintén a PS4 előtt tud maradni, mivel abból ugyanebben az időszakban 7,5 milló példány talált gazdára.

Nektek sikerült már lecsapnotok valamelyik új konzolra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)