Hirdetés

Változtat az Epic Games az Unreal Engine árszabásán

|

Jövőre már más modellben fognak fizetni a motorért azok a felhasználók, akik nem játékfejlesztés céljára szeretnék használni.

Hirdetés

Pár héttel ezelőtt hatalmas felháborodást váltott ki a játékfejlesztők körében, amikor az egyik legelterjedtebb engine technológia, a Unity Engine fejlesztői bejelentettek egy új, rendkívül meggondolatlan fizetési modellt. A Unity végül kihátrált a változtatások egy részéből a közösségi nyomás hatására, de ugyanakkor az esemény rátette a bélyegét az iparra, hiszen az indie csapatok jelentős része a visszakozás ellenére is elfordult a cégtől, és sokakat elgondolkodtatott az eset azt illetően, hogy mennyire jó ötlet egyetlen cég termékére felépíteni egy vállalkozást.

Adja magát, hogy ezen a ponton, hogy az Epic Gamesnek rendkívül óvatosnak kell lennie bármiféle hasonló változtatással, azonban most kiderült, hogy hamarosan az Unreal Engine modelljén is módosítanak egy kicsit, bár ez egyelőre csak a nem játékfejlesztéssel foglalkozó felhasználókat fogja érinteni. Tim Sweeney, a cég vezérigazgatója megerősítette, hogy ezek a felhasználók hamarosan egy előfizetéses modellben használhatják majd a motort, hasonlóan a Photoshophoz és más Adobe termékekhez.

Hirdetés

Sweeney hozzátette, hogy az oktatók és diákok továbbra is ingyen használhatják majd az engine-t, a kereskedelmi játékok és független filmek pedig egy bizonyos mértékű bevétel alatt szintén korlátlanul férhetnek majd hozzá, bár nem derült ki, hogy ez az értékhatár változik-e (jelenleg 1 millió dollár).

Persze mindezek alapján úgy tűnik, hogy a játékfejlesztőknek nincs miért aggódniuk, de a Unity Engine botránya és az Epic költségcsökkentő leépítése után könnyen elképzelhető, hogy sok Unreal felhasználó szkeptikusan fog hozzáállni ehhez a bejelentéshez, és a közösségen eluralkodik a bizonytalanság érzése, attól tartva, hogy előbb-utóbb alóluk is kihúzzák majd a szőnyeget.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)