Hirdetés

Váratlanul kukázta a Sega a Total War fejlesztőinek FPS-ét, de nem csak a Hyenas munkálatai szakadtak félbe

|

A pénzügyi nehézségekkel küzdő kiadónak fájdalmas döntéseket kellett meghoznia.

Hirdetés

Ha minden terv szerint haladt volna, akkor még az év vége előtt birtokba vehette volna közönség a Creative Assembly műhelyében formálódó, Hyenas című lövöldét, ám a Sega minden előjel nélkül úgy döntött, hogy még sincs rá szüksége, leállítja a fejlesztést. Így csak azok mondhatják majd el magukról, hogy játszhattak vele, akik bejutottak a zárt próbakörökre, vagy jelentkeztek a szeptemberi bétára.

Döntéséről a Sega ma értesítette a befektetőket, és egyúttal jelezte, hogy várhatóan veszteséggel fogja zárni az aktuális pénzügyi évet.

Hirdetés

Ráadásul nem csak a Hyenas végezte a kukában, hanem több más, nem nevesített projekt is, amelyekben az a közös, hogy egytől egyig a kiadó valamelyik európai stúdiója dolgozott rajta. Mivel a régióban működő fejlesztői bázisok jövedelmezősége jelentősen csökkent, a Sega strukturális reformok és a kiadások lefaragása útján kívánja a hatékonyságukat növelni. Azt nem részletezte , hogy hány játék fejlesztése ért így idő előtt véget, sem azt, hogy az európai stúdiói (Sports Interactive, Hardlight, Relic Entertainment, Amplitude Studios, Two Point Studios, Rovio Entertainment) közül melyek érintettek még a Creative Assemblyn felül.

Ti sajnáljátok, hogy már nem fog megjelenni a Hyenas?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)