Hirdetés

Váratlanul visszavonulót fújt az amerikai versenyhivatal az Activision Blizzard felvásárlása ügyében

|

Minden jel arra mutat, hogy végleg bedobhatta a törülközőt az FTC, mely korábban meg akarta akadályozni, hogy a Microsofté legyen a Call of Duty kiadója.

Hirdetés

Két fronton támadta az amerikai versenyhivatal szerepét betöltő Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Comission - FTC) azt a közel 69 milliárd dollár értékű üzletet, amelynek keretében a Microsoft felvásárolná az Activision Blizzardot minden stúdiójával, franchise-ával és technológiájával együtt. Egyfelől saját hatáskörben indított trösztellenes eljárást, másrészt pedig a szövetségi bíróságon szerette volna elérni, hogy átmenetileg, vagy akár véglegesen blokkolják az akvizíciót.

Az utóbbi pert elbukta az FTC - erről július 11-én szerzett tudomást a nyilvánosság -, de élt a fellebbezés lehetőségével, valamint immár a fellebbviteli bíróságtól kérvényezte, hogy akadályozza meg a felvásárlás lezárását, sikertelenül.

Hirdetés

A trösztellenes eljárásban augusztus 2-án került volna sor az első meghallgatásra, aminek a leállítását kérte a Microsoft egy július 18-ai beadványban, és a hivatalnak meglepő módon nem volt ez ellen kifogása. Az amerikai sajtó nem zárja ki, hogy a döntés hátterében politikai nyomás állhat, a Kongresszus számos képviselője kritizálta az FTC vezetőjét, Lina Khant, amiért megnyerhetetlen ügyekre pazarolja az adófizetők pénzét.

Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a hivatal még nem vonta vissza a fellebbezését, miként arra is lehetősége van, hogy újabb trösztellenes eljárást kezdeményezzen, de akár választhatja azt az utat is, amit a brit CMA, és megpróbálhat egyezségre jutni a Microsofttal.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)