Hirdetés

Végül akkor bukás volt a Hi-Fi Rush, vagy sem?

|

Vegyes beszámolók láttak napvilágot a Microsoft meglepetésszerűen kiadott játéka kapcsán.

Hirdetés

Merész dolgot talált ki a Microsoft 2023 elején: január 25-én tartott bemutatója során úgy jelentette be a kiadó az egyébként horrorjairól ismert Tango Gameworks színes akció-ritmusjátékát, hogy még csak egy teaserrel sem készítette elő a terepet, mi több, azonnal ki is adta, természetesen a Game Pass részeként.

Annak ellenére, hogy emiatt a játékot bárki minimális pénzért játszhatta PC-n és Xboxon is, voltak, akik Steamen vették meg - nem sokan, az egyszerre játszók száma a SteamCharts mérései szerint 6000-ig ment fel.

Hirdetés

A kiadó csak annyit közölt, hogy március 1-jéig 2 millióan próbálták ki valamilyen formában a Hi-Fi Rusht, de azt már nem mondta el, mennyien voltak ezek közül a Game Pass előfizetői, és hányan adtak érte teljes árat.

A Giant Bomb-nál dolgozó, általában jól értesült, de néha téves információkkal rendelkező Jeff Grubb a napokban egy podcastban azt állította, az alapján, amit ő hallott, a Hi-Fi Rush nem hozott annyi pénzt, mit kellett volna. Hiába voltak jók az értékelések, nem lett sikeres a játék. 

Ezzel szemben a Microsoft az eleje óta azt kommunikálja, hogy a Bethesda és az Xbox régóta nem könyvelhetett el ilyen sikeres startot, és Aaron Greenberg videojátékok marketingjéért felelős alelnök ugyancsak azt mondta most, hogy minden szempontból sikeresnek tekintik a játékot, nem lehetnének boldogabbak.

Számok és további konkrétumok nélkül nehéz elhinni, kinek higgyünk, de inkább a Microsoft felé hajlunk - ha ők örülnek, mi is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)