Hirdetés

Meglepő, de 2019 legnagyobb filmes bukása nem a Macskák

|

Bár egyértelmű volt, hogy az első helyezett is pocsékul szerepelt a kasszáknál, azért ezt nem gondoltuk volna.

Hirdetés

Nyakunkon a május, szóval épp itt az ideje, hogy minden 2019-ben bemutatott film esetében a mozis matek végére érjünk, azaz pontosan látni lehessen, hogy a forgatási- és marketinges költségek fényében, valamint a forgalmazók és a mozi részesedését levonva tulajdonképpen hogyan is zárták pályafutásukat a tavalyi legjobb és legrosszabb alkotások. Most az utóbbiakról lesz szó. 

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy melyik 2019-es film "büszkélkedhet" a legnagyobb pénzügyi bukással, és sokak hatalmas meglepetésére bizony nem Tom Hooper-féle Macskák végzett az első helyen, bármennyire is emberiség elleni bűntettként könyvelték el a nézők és a kritikusok is ezt az adaptációt. A legnagyobb zakót végül az X-Men: Sötét Főnix könyvelhette el. Simon Kinberg filmje 200 millió dollárból készült el (erre jön még ugye a marketingkeret), de világszinten mindösszesen csak 252,4 milliót sikerült összekotornia. A Deadline információ szerint a sokszor emlegetett mozis matek elvégzését követően végül összesen 133 millió dolláros nettó veszteséggel ment nyugdíjba a mozikból az utolsó foxos X-Men film. 

Valószínűleg nem ilyen módon szerették volna lezárni a 2000-ben elindult X-Men szériát, de most már kár is rágódni a múlton. Remélhetőleg a Marvel Studios már olyan módon adaptálja majd kedvenc mutánsainkat, hogy a főszereplésükkel elkészült új filmek (vagy sorozatok) anyagi és kritikai sikert is aratnak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)