Hirdetés

Hamarosan 5 dolláros előfizetéssel is támogathatod a kedvenc YouTube videósaidat

|

Az egyelőre többnyire csak játékos csatornáknak elérhető szponzori megoldást csatornatagsági fogja felváltani, és elérhető lesz (majdnem) minden videós számára.

Hirdetés

A YouTube egy ideje már kísérletezik a Twitchtől tanult előfizetéses rendszerrel. Jelenleg a játékos tartalmakat kínáló csatornákat havi előfizetéses formában tudjuk direktben támogatni. Ez a rendszer fog kibővülni és nevet váltani Channel Membershipsre.

Hirdetés

A hír a kaliforniai VidConról jött, ahol a YouTube fejesei elmesélték, hogy akár havi 5 dollárral is megtolhatja majd bárki a kedvenc tartalomgyártója szekerét. A videósok új eszközöket kapnak, amivel meghálálhatják a támogatást csak tagoknak látható posztokkal a közösségi felületen, egyedi profilkitűzőkkel, emojikkal és egyebekkel.

A csatornatagsági előfizetés elérhető lesz minden tartalomgyártó számára, egy apróbb kitétellel. Az adott YouTube csatornának rendelkeznie kell legalább 100 000 feliratkozóval ahhoz, hogy engedélyezhesse ezt a funkciót.

A YouTube egy másik funkcióval is próbálkozik, amin keresztül a videósok ajándéktárgyakat is árulhatnak majd. Ezt a lehetőséget a kisebb, akár csak 10 000 feliratkozóval rendelkező felhasználók is használhatják a feature beindulása után.

Kíváncsiak leszünk, hogy a jelenleg Patreonon és saját merchüzleteken keresztül működő tartalomgyártókat mennyire fogja érdekelni ez a sok új funkció. Az mindenképpen pozitív, hogy a lehetőségek adottak lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)