Hirdetés

A Magic: The Gathering szabályait át kellett írni, olyan erősek lettek a legújabb lapok

|

A Magic: The Gathering Arena, a Magic: The Gathering Online, és a klasszikus fizikai kártyajáték esetén is átgyúrják a companion lapok mechanikáját.

Hirdetés

A Magic: The Gathering legújabb szettje, az Ikoria: Lair of Behemoths igazán különlegesre sikerült. Megtöltötte a játék világát hatalmas lényekkel (melyekből létezik Godzilla verzió is), valamint érdekes új mechanikákkal is bővítette a játékmenetet. Megjelent egy teljesen új lénytípus (vagy jobban mondva inkább képesség), ezek lettek az úgynevezett companion lapok. Most miattuk főhet a feje a dizájnereknek.

Hirdetés

A companion lapok abban különböznek a sima lényektől, hogy amennyiben teljes paklink megfelel az adott kártyán szereplő kritériumnak (például nincs az egész deckben két manánál drágább permanens lap), akkor a companion lény nem magába a kártyapakliba kerül bele, hanem "a játékon kívülről" idézhető meg. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bármikor kijátszhatjuk ezt a lapot (a megfelelő manaköltségért cserébe természetesen, illetve azokban a fázisokban, mikor egyébként is ki lehet játszani lényeket), viszont eddig a pillanatig kvázi védve van, nem lehet eldobatni a kezünkből. Nos, ez a megoldás túlzottan erősnek bizonyult, jelenleg szinte az összes domináns pakli companion lapokkal operál, az olyan deckeknek pedig kevés esélye van ellenük, amelyekbe nem került ilyen kártya. Bizonyos formátumokból (Vintage, Legacy) már most bannolva van például a Lurrus of the Dream-Den nevezetű companion lény, a Magic: The Gathering játékmesterei viszont érezték, valamit kezdeni kellene az egész mechanikával, különben kukázhatják az összes ilyen kártyát az összes formátumból, az pedig finoman szólva is kellemetlen lenne. 

Nos, végül úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a companion kártyák játékmechanikáját: mostantól fogva a companion lények három tetszőleges mana elköltése után vehetőek kézbe a játékon kívülről, és csak ezután játszhatjuk ki őket a szokványos módon - tehát ekkor kell külön megfizetni a rajtuk szereplő manaköltséget. Jóval drágább és lassabb lett így ezen lények játékba hozatala, ami alaposan legyengítette őket. 

Mindezzel párhuzamosan a Core Set 2020-ban kiadott Agent of Treachery és Throne of Eldraine szettben debütált Fires of Invention lapokat bannolták a Standard és Historic formátumokból - ez a tiltás a Magic: The Gathering Online és a papíralapú kártyajáték esetében a mai naptól érvényes, a Magic: The Gathering Arenában június 4-én fogják bevezetni. A companion kártyák kapcsán történt szabályváltozás pedig mindkét videojátékban június 4-től tép életbe. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)