Hirdetés

A Pinkerton nyomozóirodát küldte a Magic: The Gathering kiadója egy YouTuberre

|

Olyan Magic: The Gathering kártyákat kellett visszaszerezniük, amik még egyáltalán nem kerülhettek volna forgalomba.

Hirdetés

Alig pár nappal ezelőtt az oldschoolmtg nevezetű YouTube-csatornára felkerült egy videó, melynek készítője Magic: The Gathering kártyacsomagokat, úgynevezett boostereket bontogatott. Ebben idáig nincs semmi rendkívüli, millió hasonló tartalmat találtok a videómegosztókon. A helyzet viszont az, hogy történetünk főhőse a March of the Machine: The Aftermath nevezetű mikroszett csomagjait nyitogatta, ez a kiadás pedig majd csak május 12-én fog hivatalosan megérkezni az üzletekbe. 

Valaki valahol csúnyán hibázott, a videós ugyanis March of the Machine termékeket vásárolt (ez egy már megjelent szett), helyettük viszont a még meg sem jelent March of the Machine: The Aftermath gyűjtői kiadásait vette meg. A Magic: The Gatheringet kiadó Wizards of the Coast pedig azonnal akcióba is lépett. 

Hirdetés

A cég egészen konkrétan a Pinkerton nyomozóiroda embereit küldte rá a videósra, akik meg is jelentek nála, és elég kemény fenyegetésekkel indítottak, szóba került, hogy a termék lopott lehet és letöltendő börtönbüntetés is járhat érte, sikerült is sírva fakasztaniuk a YouTuber feleségét. Mindenesetre természetesen visszakapták a vásárolt csomagokat, az ezeket bemutató videó pedig lekerült a YouTube-ról. Mindezt a Polygon megkeresésére a Wizards of the Coast is megerősítette.

Az egész sztoriról az alábbi videóban mesél részletesen a pórul járt videós. Elmondja, hogy szerinte senki sem lopott el semmit, mindössze valaki összekeverte a sima March of the Machine és a March of the Machine: The Aftermath kiadást. Mindebből pedig azért lett ekkora ügy, mert az egyes szettek megjelenése előtt a Wizards of the Coast minden lapot szépen sorban be szokott mutatni, egyelőre az új, májusi mikrokiadás esetében viszont ez nem történt még meg. Szóval gigantikus spoilereket rejtettek a pakkok. Hősünk épp ezrét fogalmazott úgy, hogy bontogatás közben az érezte, amit már ezer éve nem: izgalmat, mivel tényleg nem tudta, milyen lapok bukkanhatnak elő a csomagokból.

A Pinkerton nyomozói egyébként végül összekötötték a videóst a Wizards of the Coast egyik alkalmazottjával, aki azonnal elnézést kért a körülmények és a feleség megríkatása miatt, és hangsúlyozta, egyáltalán nem gondolják, hogy a YouTuber tényleg bármit is lopott volna. Mindenesetre megegyeztek, hogy a videók inkább kerüljenek le. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)