Hirdetés

A Rebel Moon szerepjáték készítői beperelték a Netflixet, nagy harc lesz a még el sem indult franchise-ból

|

Az Evil Genius Games kapta a feladatot, hogy játékot készítsen a Rebel Moonból, de a Netflix meggondolta magát.

Hirdetés

A Rebel Moon Zack Snyder legfrissebb agyszüleménye, ami az előzetes ígéretek szerint "korunk Star Wars-a lesz".

A produkciónak otthont adó Netflix nagy tervekkel indítaná el a franchise-t: lesz két film, egy videojáték, és egy asztali szerepjáték. Utóbbi mondjuk már jó eséllyel nem fog piacra kerülni, mivel a Netflix elgáncsolta az egészet egy nagyon fura helyzet kapcsán.

Hirdetés

A kontextus kedvéért érdemes tisztázni az előzményeket. A Netflix kérésére az adaptációiról ismert Evil Genius Games összerakott egy Rebel Moon TTRPG demót, és potenciális sztorikat a kampányhoz. Az írók szerint a bemutatott anyag nagyon tetszett mind a Netflix vezetőségének, mind Snydernek, ezért lebeszélték a részleteket a jogok kapcsán, és kezdődhetett a hivatalos adaptáció összeállítása.

A szerepjátékokkal foglalkozó cég azt állítja, hogy amikor ők elkezdtek dolgozni a projekten (úgy 2023 elején), akkor a Rebel Moon még nem volt több egy "forgatókönyvnél, néhány csiszolatlan ötletnél, és pár látványtervnél". Az univerzum működésével kapcsolatos háttérinformációk és a világ egészének leírása hiányos volt: se bolygók, se fajok, se főbb karakterek, semmi. Az Evil Genius minden mankó nélkül ugrott neki a feladatnak, és állításuk szerint össze is írtak egy 228 oldalas dokumentumot, ami a házon belüli "lore biblia" lett. A bibliát Snyder is látta, és lenyűgözőnek találta azt. Mind a rendező, mind a Netflix vezetősége arra utalgatott, hogy "jelentős elemeket" fognak kölcsönözni a leírásokból, és belecsempészik majd azokat a potenciális, jövőbeli filmekbe, képregényekbe, animációs projektekbe és a regényekbe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Snyder egyébként a Nerd Queens podcastban emlegette is, hogy mennyire szeret együtt dolgozni az RPG csapatával.

"Az egyik dolog, amit nagyon élvezek ezzel kapcsolatban (és nem tudom, hogy beszélhetek-e róla), az az RPG, amit építünk. Hatalmas a cucc, azonnal beránt, és az egész elképesztő. Mindig akartam építeni egy RPG-t."

Maga a szerepjáték rendszere egy 430 oldalas Játékosok könyvéből és egy 337 oldalas Játékmesterek könyvéből áll jelenleg. Az Evil Genius azt állítja, hogy minden más projektet parkolópályára tettek, hogy leszállíthassák a Rebel Moon RPG-t a film tervezett premierdátumára, december 22-re. A meló olyan jól haladt, hogy a könyvek már májusra a szerkesztés utolsó fázisában álltak.

Néhány héttel később a Netflix szerződésszegéssel vádolta meg az Evil Geniust. A kiadó elutazott a GAMA nevű showra, ahol megmutattak néhány rajzot a Rebel Moon RPG-ből. A cél az volt, hogy a forgalmazóknak és kiadóknak reklámozzák a játékot, és beindítsák a marketinget a projekt körül. A Netflix viszont azt állítja, hogy a felhasznált rajzok bizalmas elemek voltak, és nem engedélyezték azok publikus kiállítását. A streaming óriás emiatt az egész RPG projektet kukázni akarja, sőt, az Evil Genius állítása szerint a Netflix lenyúlná tőlük az összeállított lore bibliát és annak minden tartalmát, ráadásul még 50 000 dollárt is felajánlott,  hogy pontot tegyen az ügy végére.

Az Evil Genius Games szerint a Netflix korábban nem jelezte, hogy bármi problémájuk lenne a művészeti anyagok bemutatásával, ráadásul a GAMA-n ott volt két Netflix alkalmazott is, akik semmilyen gondot nem jeleztek nekik a műsorral kapcsolatban. A kiadó most beperelte a streaming óriást, és kártérítést követel az elkaszált projekt értékének megfelelően. Mivel a Rebel Moon RPG feltételezhetően egy nagyon jövedelmező termék lett volna, az az 50 000 jó eséllyel kevésnek fog bizonyulni.

A következő hetekben kiderül majd, hogy sikerül-e tisztázni a dolgokat, de a Netflix egyelőre nem kommentálta sem a pert, sem az Evil Genius Games állításait. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)