Hirdetés

Annyira drága lett a Frosthaven, hogy felfüggesztették a magyar változat készítését

|

A Homályrév, avagy Gloomhaven folytatása, a Frosthaven ára olyan magasra nőtt, hogy bizonytalanná vált a magyar kiadás jövője.

Hirdetés

Társasos körökben nem ismeretlen a Gloomhaven, azaz a Homályrév neve: a 2017-ben megjelent játék jelenleg is a BoardGameGeek toplistájának első helyét foglalja el, egyáltalán nem érdemtelenül. Az óriási doboz nem csak hogy rengeteg komponenst rejt, de akár 100 órát is igénybe vehet minden küldetés végigjátszása, sőt, minél többen vágnak bele, annál több ideig tart a végére érni.

Korábban sem volt kimondottan olcsó (2019-ben még 43 ezer forint környékén kínálták), de azóta mind a gyártási, mind a szállítási költségek jelentősen feljebb szöktek. A nemrég megjelent újrakiadás már 60 ezer forintért kapható.

Hirdetés

Régóta készül a Kickstarteren óriási sikert aratott, 83 ezer támogatót vonzó Frosthaven, aminek szállítását 2020 decemberére ígérték, de még csak az angol változat megjelenése sincs a láthatáron. A múlt hónap elején jelentette be a játék mögött álló csapat, hogy a korábbi nettó 160 dolláros ajánlott fogyasztói ár helyett már 250 dollárra lehet számítani, ami ugyan a támogatókat nem érinti, de a forgalmazókat, a viszonteladókat, és azokat, akik boltban vennék meg a játékot, igen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A magyar kiadó, a Gémklub ma kiadott közleményével bejelentette, hogy egyelőre szünetelteti a játék lokalizálását. 

Bár a Homályrévnek jó fogadtatása volt körötökben, a magyar játékosok között, de folytatásának, a Frosthaven-nek annyira megnőttek a költségei, és ezzel a fogyasztói ára is, hogy ideiglenesen felfüggesztettük a játék lokalizálását. Amennyiben változnak a jelenleg elfogadhatatlan feltételek, újra átgondoljuk a kiadás lehetőségeit."

Mivel a magyar kiadás bolti ára ezzel 100 000 forint körül lenne, így már nem vállalják be a lokalizált változat elkészítését és kiadását.

A körülmények miatt általánosan növekednek a társasjátékok árai, a nyersanyagárak és a szállítási díjak is közrejátszanak ebben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)