Hirdetés

Vasemberek is lehetünk egy kísérleti D&D bővítménynek köszönhetően

|

Az Unearthed Arcana kiegészítő szabálykönyv tegnap jelent meg, ebben pedig három érdekes új irányba is szakosodhatunk az Artificier, Druid és Ranger kasztokkal.

Hirdetés

Bár az igazi aranykor a személyi számítógépek elterjedése előttre tehető, az asztali szerepjáték műfaja újabb népszerűségi hullámon megy keresztül, miután a geek kultúra elkezdett beszivárogni a köztudatba. A legnépszerűbb ilyen játék, a Dungeons & Dragons már rengeteg szabálymódosításon esett át, a mögötte álló kiadó pedig sosem hagyta abba a kiegészítők gyártását és a mechanikák csiszolgatását. A most bemutatkozott, és a közösség visszajelzései alapján szükség esetén átalakítandó Unearthed Arcana tartalmak révén ismét érdekes újdonságokat próbálhatunk ki ebben a kiterjedt világban.

Hirdetés

Három kaszthoz érkezett egy-egy újabb specializáció, melyekkel bemutatkozott néhány király képesség is. A Druidot mostantól elvihetjük a Circle of Stars irányba melynek segítségével a kozmosz erőit is segítségül hívhatjuk szorult helyzetben. Amikor a druida állatformát ölt, akkor annak tulajdonságait nagyban befolyásolja a választott konstelláció. Magasabb szinteken pedig részben elveszíti anyagi megtestesülését (értsd: sokkal nehezebb kárt tenni benne), továbbá napkitörést hozhat létre, amely szövetségeseit elteleportálja, míg ellenségeit porrá égeti. A Rangerhez a Fey Wanderer alkaszt érkezett, aminek hála új varázslatokat használhatunk, és nagyobb ellenállást kapunk bizonyos varázslatok ellen. A nem anyagi síkokhoz fűződő kapcsolatuknak köszönhetően az ebbe a csoportba tartozó kószák elérve a 15. szintet, képessé válnak arra, hogy a kiszemelt célpont érzékszervei elől teljesen elfedjék magukat 24 órára, mintha láthatatlanok volnának.

A mostani legérdekesebb újítás viszont mindenképp az Artificerhez érkező specializáció, mellyel Armorer válhat karakterünkből. A név nem árul zsákbamacskát: ezzel a páncéljainkat fejleszthetjük és ruházhatjuk fel különböző hasznos tulajdonságokkal. A harmadik szintet elérve ez a kaszt bármelyik nehéz páncélt Power Armorrá alakíthat, amit utána mennydörgő kesztyűkkel, villámvetőkkel vagy védelmi mezőkkel turbózhatunk még jobban, ezzel lényegében egy fantasy vasemberré alakítva magunkat. 

Ha felkeltették a figyelmeteket ezek az újdonságok, akkor a D&D oldalán többet is olvashattok róluk. Ti játszotok asztali szerepjátékokkal, esetleg pont D&D-vel? Ha igen, kipróbáljátok majd az új képességeket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)