Hirdetés

Az istenek fegyvereit használhatjuk a D&D új, Magic: The Gathering alapú kampányában

|

Egy újabb kampánykönyvvel jelentkezik a Wizards, ami a Magic: The Gathering rajongóknak már ismerős lesz. Mitológiai szörnyek, istenek és rengeteg új tartalom rejlik a borítók között.

Hirdetés

A Dungeons & Dragons ötödik kiadásának kötetei három osztályba sorolhatóak: vannak a szabály/kiegészítő könyvek (ilyen a Player's Handbook és a Xanathar's Guide), előre megírt kampány modulok (Tyranny of Dragons, Ghosts of Saltmarsh, stb.) és a kampánykönyvek. Utóbbi kategória új világokat és lehetőségeket ad a Dungeon Master kezébe, aki ezeket felhasználva saját történeteket szőhet.

Hirdetés

A napokban bejelentett Mythic Odysseys of Theros az utóbbi kategóriába tartozik. A kötet összefoglalja majd Theros világát, de nem csak rengeteg leírásra, hanem új karakteropciókra is számíthatunk. A könyvben lesznek új fajok, új alkasztok, és egy teljesen új "természetfeletti képesség" mechanika is. Utóbbiról nem tudunk sokat, de valószínűleg egy új opcionális lehetőség lesz arra, hogy Theros kalandozói még jobban testreszabhassák karaktereiket (hasonlóan Eberron Dragonmarks opcióihoz).

A karakteropciók mellett új, misztikus szörnyek és "istenfegyverek" is belefértek a kötetbe. Az utóbbihoz sem tartozott kifejezetten vaskos magyarázat, de Dungeon Masterként őszintén félnék a játékosaim kezébe adni bármit is, amit istenfegyvernek hívnak. Theros egyébként a Magic: The Gathering kártyajátékban megtalálható egyik sík, amelyhez pár éve egy három szettből álló blokk, idén januárban pedig Theros: Beyond Death néven egy teljesen új szett érkezett - a szettek a Magic új kiadásai, ezekből szerezhetik meg a játékosok a legújabb kártyákat. 

A Mythic Odysseys of Theros június 2-án jelenik meg a szokásos, 50 dolláros (kb. 15 ezer forintos forintos ) áron. A kötet elsődlegesen Dungeon Mastereknek szól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)