Hirdetés

5 társasjáték, amit akkor játssz, ha már unod a Monopoly-t!

|

Mutatunk pár izgalmas játékot, amik bárhol, bárkivel garantáltan szórakoztatóak lesznek.

Hirdetés

Elképesztő ütemben jönnek a társasjátékok, nem könnyű lépést tartani velük, így egyáltalán nem meglepő, ha még a tapasztaltabb játékosok is lemaradnak pár érdekesebb darabról. Ebbe a cikkbe 5 olyan játékot gyűjtöttünk össze, amik nem kifejezetten bonyolultak, így könnyen beránthatjuk azokat a barátainkat is, akik eddig legfeljebb csak a Monopoly-val és az Activity-vel játszottak, de közben bőven engednek teret ahhoz, hogy a tapasztaltabbak kiteljesedjenek.

Hirdetés

Tokió királya

Az első ilyen játék a Tokió királya, ahol a szerencse legalább akkora szerepet játszik, mint a taktika. Ebben a játékban hatalmas szörnyeket alakítunk, akiknek minden vágya, hogy elpusztítsák Tokiót vagy a többi szörnyet. A hatalmas műanyag kockák is abszolút a rombolásra játszanak rá, sokkal jobb érzés ezekkel kidobni a sebzést jelentő mancs ikonokat. Persze ha valaki inkább a pacifista játékmenet híve, az megpróbálhatja gyűjtögetni a győzelmi pontokat, de néha megéri egy kicsit kockáztatni, hogy megnehezítsük a többiek dolgát. A játékhoz számtalan kiegészítő is megjelent, amelyek új szörnyekkel, evolúciós fejlesztésekkel, extra képességekkel és győzelmi feltételekkel bővítik a játékot. Ha valaki egy kicsit mélyebb játékmenetet keres több taktikázással, az választhatja az ugyanezekre az alapokra épülő, de minimálisan átdolgozott New York királyát is.

Nottingham bírája

És ha már nagydarab alakokról beszélünk, akik képesek egymagukban tönkretenni egy egész várost, nem mehetünk el a Nottingham bírája mellett sem, ahol a blöffölésé a főszerep. A játékosok kereskedőket alakítanak, akik saját boldogulásuk érdekében legális árukat szállítanak a városba, sőt, a bátrabbak akár egy-egy illegális terméket, egy hordó sört vagy épp fegyvereket is megpróbálhatnak becsempészni. Ehhez előbb át kell verekedniük magukat a város bíráján, akinek szerepét minden körben más tölti be. A bíra átkutathatja a kereskedők zsákját, hátha talál ott valami vámköteleset, ne adj' isten csempészárut, ami miatt megbüntetheti a kereskedőket, akik természetesen némi kenőpénzzel meggyorsíthatják a határátlépést. De vigyáznia kell a bírának, mert ha becsületes kereskedők zsákjában turkál, akkor neki kell bírságot fizetnie.

Downforce

Ebben a kifejezetten izgalmas versenyjátékban fontos szerephez jutnak a licitek és fogadások, de komoly taktikázásra és egy kis hazárdjátékra is szükségünk lesz, ha fel akarunk állni a dobogó legfelső fokára. A Downforce-ban először licitálunk az autókra és azok képességeire, majd egy vagy több saját versenyautóval kell végigszáguldanunk a pályán, kerülgetve a többiek verdáit, az akciókártyáinkkal azonban gyakran mások versenyautóit is mozgathatjuk, hogy ezzel előnyösebb vagy hátrányosabb helyzetbe kerítsük őket. És hogy miért akarnánk egy versenytársunkat az élre juttatni? A verseny során több alkalommal is fogadhatunk a befutóra, a helyes tippekért pedig rengeteg pont jár, így lehet, hogy egy ügyesen megrendezett bundával még a futamgyőzelemnél is többet kereshetünk.

Between Two Cities

Szokatlan, de annál érdekesebb alapokra építkezik a Between Two Cities, amiben mi is építkezhetünk. Ebben az akár 7 fővel is játszható játékban az épületlapkák segítségével kell minél élhetőbb városokat építenünk, méghozzá a két szomszédunkkal kooperálva. Gyárakat, üzleteket, parkokat és lakóházakat szükséges elhelyeznünk a két városban úgy, hogy a lehető legkiegyensúlyozottabb lakóövezeteket alkossuk meg, a figyelmünket pedig az első pillanattól az utolsóig meg kell osztanunk, hiszen nem elég, hogy párhuzamosan két építkezésre kell odafigyelnünk, a játék végén a gyengébb település után kapunk majd pontot, így rá kell vennünk mindkét szomszédunkat, hogy vegyék nagyon komolyan a feladatot, különben két város közt, a híd alatt fogunk kikötni.

A kereskedők völgye

Ebben a társasban a játékosok állati kereskedőkként egy komoly versenyen vesznek részt, ahol a legütősebb stand összeállítása a cél. Akinek ez sikerül, az nemcsak a játékot nyeri meg, de felvételt nyer a legendás mesterek céhébe is. A középpontban két jól ismert mechanika, az engine-building (amikor egymást segítő akciókból építünk önműködő láncokat) és a deck-building (amikor a saját paklinkba gyűjtünk egyre erősebb lapokat) áll, de egy különleges csavarral. Ahhoz, hogy megépítsük a győzelemhez szükséges standokat, szét kell bontanunk az ügyesen megtervezett kapcsolatokat. Fontos, hogy törekedjünk az egyensúlyra, mert hiába vannak nálunk a legerősebb lapok, ha lemaradunk az építkezésben, és szintén fölösleges úgy beleugrani az építkezésbe, hogy ezzel minden erőt kijátszunk a kezünkből és elveszítjük a lendületet. A játék végtelenül cuki grafikája már csak hab a tortán.

Amennyiben a fentiek közül megtetszett valamelyik társas, a Reflexshop oldalán azonnal le is csaphattok rájuk, illetve természetesen válogathattok a több száz hasonló játék közül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)