Hirdetés

Elhunyt a Warhammer társalkotója, Bryan Ansell

|

A miniatűr figuráiról és sokak által szeretett fantáziavilágairól elhíresült Games Workshop korábbi vezetője 68 éves volt.

Hirdetés

Négy évtizeddel ezelőtt, 1983-ban debütált a Warhammer Fantasy Battle című terepasztalos alkotás, amelyben különféle fantasy lények seregeit reprezentáló miniatűr figurákkal vezényelhettek le nagyszabású csatákat a játékosok. Ennek szabályrendszerét és a hátteréül szolgáló univerzum alapjait Bryan Ansell, Richard Halliwell Rick Priestley trojkája dolgozta ki és fektette le. Ansell 1978-ban fogott össze a Games Workshoppal, hogy saját vállalkozását, az Asgard Miniaturest hátra hagyva egy új brand, a Citadel Miniatures égisze alatt gyártson miniatűr figurákat fémből, műanyagból és műgyantából.

Ennek sikere, valamint a Warhammer megalkotásában szerzett érdemei okán került a cég élére, amely az ő irányítása alatt vált disztribútorból saját franchise-okat felfuttató gyártóvá. 1991-ben vált meg a részvényeitől és adta át a stafétát Tom Kirbynek, hogy onnantól kizárólag a történelmi figurákat gyártó Warhammer Foundrynak szentelje figyelmét, amit egyébként azért hozott létre, hogy legyen mivel elfoglalnia magát a nyugdíjas apjának. 2005-ben vonult vissza, azóta a családja irányítja a WF-et.

Hirdetés

Bryan Ansell december 30-án hunyt el otthonában, családja körében. Erről a feleségével közösen üzemeltetett Instragram-fiók tájékoztatta a nyilvánosságot. Így már nem lehet tanúja a közreműködésével megszületett franchise reneszánszának, amely talán még sosem volt ennyire népszerű, mint most. Nem csak a miniatűr figurás biznisz virágzik, hanem ígéretes videojátékok is készülnek, de az igazán komoly áttörést az Amazonnál formálódó filmek és sorozatok hozhatják el a Warhammer-rajongó Henry Cavill kreatív irányítása alatt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)