Hirdetés

Erős volt június társasjáték-megjelenések tekintetében, lesz mivel játszanunk a nyáron

|

Újabb régóta várt játékok érkeztek meg, köztük a Gyűrűháborúval és az Oathtal.

Hirdetés

Kevés olyan társasjáték van, ami helyhez kötött, amit csak lakásban vagy csak a szabadban lehet, érdemes játszani - a Burrito hajítóval például jobb nem a nappaliban próbálkozni, nehogy valami értékesnek bántódása essen. Szinte bármit magunkkal vihetünk a parkban piknikezéshez, erdei kirándulásokhoz, vagy akár a strandra, és ha mondjuk egy Ark Novát nem is pakolnánk a plédre, így is találhatunk bőséggel olyan játékokat, amiket otthonunktól távol is könnyen elővehetünk.

Bár a nyáron várhatóan kevesebb lesz az újdonság, júniust azért még megtolta a Gémklub, és a Delta Vision is hozott egy-két érdekességet. A friss bejelentéseket és megjelenéseket alább találjátok, egyéb társasjátékos cikkeinket pedig a Valódi játékok rovatunkban.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés

Gummiland - A Gummiland egy könnyed, 6 éves kortól játszható pakliépítős játék, amiben célunk az élő gumicukrok gyűjtögetése, nevelgetése. A tálalása is egész különleges, a gummikat egy dobozból egy madártollszerű csikizőeszközzel csalogathatjuk elő. Bizonyos célok teljesítését követően kinyithatjuk a kalandmód dobozait is, amik új gummikat rejtenek.

Magic Keys - Szintén gyerekeknek szól a Magic Keys, egy kockázatvállalós társas, amiben kockadobás dönti el, milyen mélyen mehetnek be a játékosok a használható és használhatatlan kulcsokat rejtő erdőbe. A kulcsokkal apró ládákat nyithatnak ki.

Forest Shuffle - Az elmúlt években nem volt hiány természet-tematikájú játékokból, de aki még ezt nem unja, adjon egy esélyt a Forest Shuffle-nek is. Mindenki saját erdőket rendezhet be fák, növények és állatok felhasználásával, törekedve arra, hogy az elrendezést figyelembe véve a lehető legtöbb pontot szerezze.

Megjelenés

Dobble Connect - A Dobble ezen változatában minden lapon 10-10 ábra szerepel, a játékosok célja pedig az, hogy négy egyforma színű lapot szerezzenek.

Csavargódal - Közepesen összetett, nagyon változatos kampányjáték, amiben a játékosoknak egy szellemvonaton kell rémségekkel megküzdeniük. Teljes bemutatónk itt.

Az égbolt vándorai - A Vincent Dutrait által megrajzolt Az égbolt vándoraiban a játékosoknak újjá kell építeniük a lepusztult világot, az akciók és egyes kártyák hatásai pedig attól függnek, a többi játékosnál milyen lapok vannak épp.

Ébredés - Ebben is a világ újjáépítése a cél, de sokkal összetettebb, mint Az égbolt vándorai. A pusztulás után 5000 évvel, törzsünket irányítva fedezhetjük fel a fagyott világot, nyersanyagokat, új túlélőket gyűjtve, kiaknázva az erőforrásokat. Ötrészes kampány, egyedi játékosképességek várják azokat, akik hajlandóak időt szánni egy társas megtanulására.

A detektív - Claire Harper színre lép - Agatha Christie művei által inspirált nyomozós játék, aminek doboza három kalandot tartalmaz. Célunk a lehető legkevesebb lap (nyom) felhasználásával választ adni a nyomozás elsődleges kérdéseire. Bemutató hamarosan.

Gyűrűháború - A kártyajáték - A Gyűrűk Ura világában játszódó, a War of the Ring társasjáték alapján készült kártyajáték, amiben négy játékos két csapatban vívhat csatákat, Sauront és Középfölde szabad polgárait alakítva. Mindenki egyedi paklival rendelkezik, egyedi erősséggekkel és gyengeséggekkel. Bemutató hamarosan.

Delta Vision

Bejelentés

Yucatan - Egy maja város vezetőjeként kell népünk jólétéről és az istenek kegyeinek megnyeréséről gondoskodnunk ellenfeleink feláldozásával, mitológiai lények és hősök segítségével.

ISS Vanguard: Személyi akták - A gigantikus ISS Vanguardhoz kiegészítő is érkezik majd a karaktereknek mélységet adó Személyi akták formájában.

Mellékküldetés: 7Tenger - A szabadulószoba jellegű Mellékküldetés (SideQuest) sorozat második részében a 7Tenger asztali RPG fantasy világában kell megtalálnunk egy kincset.

Megjelenés

Oath - A Root látványvilágával rendelkező Oathban 1-6 játékos alakítja egy világ sorsát, és minden menet után a döntések, tettek következményei formálják a következőt: azt, hogy milyen erőforrások és akciók lesznek elérhetők, és mi szükséges a sikerhez. Bármikor csatlakozhatnak új játékosok is.

Marvel United: X-Men - A Marvel United ezen változatában az X-Menek kerülnek előtérbe, akik egyebek mellett Juggernauttal és Magnetóval szállnak szembe, akit akár egy játékos is irányíthat.

Root - Egyfelől érkezett az alapjátékból egy újabb szállítmány, másrészt megjelent a Földmélyi és a Masinériák kiegészítő, a Száműzöttek és partizánok pakli, valamint a csavargópakk pakli. Arról, hogy milyen játék a Root ebben a cikkben írtunk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)