Hirdetés

Ilyen lesz a Monster Hunter: World társasjáték

|

A Dark Souls, Resident Evil és Horizon: Zero Dawn társasok alkotói küldik Kickstarterre.

Hirdetés

Videojátékok tekintetében legutoljára a Monster Hunter: World Iceborne nevezetű kiegészítőjével találkozhattunk, legközelebb pedig valószínűleg a Milla Jovovich főszereplésével készült Monster Hunter filmmel fogunk, ám ennyiben nem merül ki a franchise bővítése, hamarosan társasjáték formájában is élvezhetjük a drabális szörnyek levadászását. 

A Polygon beszámolója szerint a Monster Hunter: World: The Board Game az a Steamforged Games felel, aki olyan projektekkel örvendeztette már meg a szcéna rajongóit, mint a Dark Souls, a Resident Evil 2 és a Horizon: Zero Dawn, valamint legutoljára a Devil May Cry: The Bloody Palace.

Hirdetés

A készítők szerint a legfontosabb feladatuk az volt, hogy a Monster Hunter "akár örökké is játszhatod" stílusát keretek közé szorítsák a társasjáték kedvéért, amelyet összetett expedíciók formájában képzeltek el: ezek napokban meghatározott játékidőt ölelnek fel, ezt pedig bölcsen kell kihasználniuk a céljaik elérése érdekében.

Például ha felderítést szeretnénk végrehajtani, hogy további infókat szerezzünk a következő lényről, az egy napba kerül, de ugyanígy egy napot emészt fel a craftolás is. Ha vadászni indulunk, az az összetettségétől függően több napot is felemészthet. 

A kampány végén a játékosoknak megadatik a lehetőség, hogy elölről kezdjék új karakterekkel, vagy újra mennek a nehezen megszerzett felszerelésekkel bíró harcosukkal, ám ebben az esetben sokkal keményebb kihívásokra számíthatnak. Minden expedíció több szekcióra van bontva és minden szekciónak több fázisa akad, mint például az előkészület, a vadászat vagy maga a harc.

A játék során nyomon követhetjük a karakterünk statisztikáit (mint a health és a stamina), és kártyákat használhatunk a mozgáshoz, támadáshoz, védekezéshez. A legfontosabb a stamina-menedzselés lesz, hogy ne érjen minket váratlanul az ellenfél egyetlen reakciója sem. Ami a fegyvereket illeti, mindegyik egy kasztnak felel meg, és saját paklijaik vannak, amiket fejleszthetünk is. 

A Monster Hunter: World - The Board Game várhatóan 2021 nyarán fog a Kickstarterre kerülni. Nektek hogy tetszik első látásra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)