Hirdetés

Kihirdették a Mensa társasjátékdíj idei nyerteseit, voltak meglepetések

|

A Mensa HungarIQa Egyesület által kiosztott három díjból kettőt a Gémklub vitt el.

Hirdetés

Az egyik legrangosabb magyar kitüntetés, amit társasjáték kaphat, a Mensa társasjátékdíj, melyet 2009 óta osztanak ki változó szempontok és kategóriák szerint. Az egyesület társasjátékkedvelő tagjai több mint 100 olyan játékot próbálnak ki és véleményeznek, amely magyarul is kapható, és hazánkban a jelöltállítás lezárásának pillanatát megelőző egy évben vált elérhetővé, majd ezek közül lépcsőzetesen választják ki a döntősöket, kategóriánként hármat.

Idén - mivel a döntéshozók úgy látták, nem volt elegendő megjelenés a kategória létrehozásához - a magyar tervezőtől származó játékoknak nem szenteltek külön díjat, a Családi, a Haladó és a Logikai játékok kategóriájában született ma győztes.

Hirdetés

A top 3x3-ba bejutott két Spiel des Jahres-díjas alkotás is, azonban sem az általunk is ajánlott Cascadia vadvilága, sem az Ébredő erdő nem diadalmaskodtak kategóriáikban. A Mensa HungarIQa szerint a 2022-es díjakat az alább kiemelt játékok érdemelték meg:

Családi játékok

Cascadia vadvilága (Gémklub)

Old London Bridge (Piatnik)

Zöldellő mezők (Gémklub)

Haladó játékok

Dűne: Impérium (Reflexshop)

Ébredő erdő (Gémklub)

Praga Caput Regni (Gémklub)

Logikai játékok

Párizs: A fények városa (Reflexshop)

Project L (Gémklub)

The Crew (Piatnik)

Tavaly a Képérzék, a Nova Luna, illetve a Vörös Előőrs nyertek, a korábbi évek győzteseinek listája a Mensa hivatalos oldalán található.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)