Hirdetés

A Világ legmagasabb tornya épülhet fel LEGO kockákból Budapesten

|

Május végén a LEGO Store Budapest szervezésében a Telekom jóvoltából kerül megrendezésre a 46. LEGO Toronyépítés, amelyen új Guinness világrekordot is beállíthatnak a résztvevők.

Hirdetés

A 46. LEGO Toronyépítés május 21-25 között kerül megrendezése a budapesti Szent István Bazilika előtti téren, ahol rengeteg ingyenes program várja a látogatókat. A torony várhatóan vasárnap délután, 13-14 óra közt éri el a csúcsmagasságot, amely megközelíti majd a 36 métert.

Az előző évben az Egyesült Államokban egy iskola tanulói 34,43 méteres tornyot hoztak össze, ezt szeretnék túlszárnyalni a májusi rendezvényen. A magyar gyerekeket két dán hivatalos LEGO építőmester fogja segíteni a munkálatokban, amelyek 5 teljes napon keresztül tartanak majd. Az egyes elemeket a rendezvény végén illesztik össze, így áll majd fel a világ legmagasabb LEGO tornya, melynek építésében bárki részt vehet.

A Bazilikához látogatókat LEGO mester építőakadémia is várja, de akár a LEGO videójátékokat is kipróbálhatjuk a Telekom csúcskészülékein. Emellett családi mozaiképítés, LEGO Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, LEGO Star Wars és LEGO Friends játékasztalok, LEGO DUPLO építőmedence is szerepel a programban, a Ford pedig egy autóépítő versennyel is készül. A programot olyan fellépők színesítik majd, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

A LEGO Store Budapest azt követően, hogy megnyerte a toronyépítés lehetőséget, több ismert vállalatot állított a rendezvény mellé, melyek közül a Magyar Telekom örömmel vállalta a főtámogatói szerepet. A vállalat hűségprogramja, a Telekom Kapcsolat Program révén már évek óta szoros együttműködésben áll a LEGO Store Budapesttel, ennek egy következő mérföldköve a világrekord kísérlet támogatása. A programsorozat további támogatója a Ford, a Microsoft, az OTP Multipont, a Bravo, A Váci Utca Bevásárlónegyed, az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központ és a Megamax.

Ti kilátogattok a rendezvényre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)