Hirdetés

Megvan, mikor jön a Dungeons & Dragons friss verziója - ezekre a kiadványokra számíthatunk

|

Előtte azonban még lesz egy körünk Vecnával, aki láthatóan a Sword Coast vesztét akarja.

Hirdetés

A Dungeons & Dragons példátlan népszerűségnek örvend, köszönhetően a könnyen tanulható és elérhető ötödik kiadásának, a Baldur's Gate 3 elképesztő sikerének és a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület fogadtatásának. A podcastek sokasága és a D&D eszközök tucatjai is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy mostanra mindenkinek a szekrényében van egy D20-as.

Egy ideje már nyílt titok, hogy a Wizards of the Coast dolgozik az asztali szerepjáték következő kiadásán, de idén végre tényleg meg is kapjuk azt. Sőt, most azt is megtudtuk, hogy mikor.

Hirdetés

Az új könyvek sorának első darabja a Vecna: Eve of Ruin lesz, ami egy magas szintű, 10-20-as szintig tartó kalandmodul. A Wizards az 5. kiadás megjelenése óta egyetlen egy könyvet dobott piacra, ami lefedte ezeket a szinteket, és az is "csak" egy megadungeon volt. A mostani viszont egy ténylegesen kibontott, nagy tétekkel dolgozó hadjárat lesz, ami feltételezhetően lezárja az ötödik kiadás történetét, és egy katasztrófa felvezetésével lök minket át az új kiadásba.

Az átkötést a Quests from the Infinite Staircase kalandgyűjtemény is segíti majd, mely július 16-án érkezik, és több különböző missziót kínál majd a D&D asztalainknak. Ez lesz azonban az utolsó kötet, ami az ötödik kiadáshoz kapcsolódik.

Az új Dungeons & Dragons verzió első könyve, a 2024-es Player's Handbook (a karakteropciókat és szabályokat tartalmazó fő könyv) szeptember 17-én jelenik meg, melyet a Dungeon Master's Guide (a kalandmestereknek szánt kötet tele tanácsokkal, opcionális szabályokkal és varázstárgyakkal) követ majd november 12-én. Az új Monsters Manual viszont sajnos csak 2025-ben, pontosan február 18-án fog befutni.

A Wizards of the Coast világossá tette, hogy az imént felsorolt kötetek igazából csak frissítik, aktualizálják és helyenként átalakítják az ötödik kiadás alapjait, de nem írják át azokat gyökerestül. Ennek köszönhetően az 5e tartalmaink még mindig hasznosak maradnak, és a váltás nem jelent majd hatalmas sokkot a hobbi szerelmeseinek. Az eddig megjelent teszt-tartalmak is ezt igazolják: aki sokat pörgette a jelenlegi játékot, az otthon fogja érezni magát a váltás után is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)