Hirdetés

Milliókat kell fizetnie azoknak, aki az utcán Mario Kartoztak

|

Mivel üzleti céllal született meg az ötlet, a bíróságon dőlt el a dolog.

Hirdetés

Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a Nintendo meglehetősen vehemensen védi a birtokában lévő IP-ket, amely természetesen saját szellemi termékek révén teljesen jogos, ugyanakkor sokszor olyan rajongói alkotásokat is sikerül ellehetetleníteni ezzel, amelyek nem a haszonszerzés érdekében készülnek, hanem a közösség számára. Nos, az alábbi sztori nem ilyen. 

Hirdetés

Japánban a Nintendo pert nyert a Mari Mobility gokart-üzemeltetővel szemben a szellemi tulajdonjogok megsértése miatt, ugyanis az említett vállalkozás eredeti neve (Maricar) a Mario Kartra emlékeztet, ráadásul Nintendo-témájú jelmezeket is kínált az ügyfeleknek. Azóta a társaság átnevezte a szolgáltatást Street Kartnak és szuperhős jelmezeket biztosítottak a szórakozáshoz. A hivatalos honlapon kijelentik, hogy a Street Kart teljes mértékben megfelel a helyi japán törvényeknek, semmilyen módon nem tükrözi a Nintendo Mario Kart nevezetű versenyjátékát és nem lehet náluk bérelni a Mario sorozattal kapcsolatos jelmezeket sem. 

A Nintendónak eredetileg 10 millió jent (~28,1 millió forintot) ítélt oda a bíróság, majd a Mari Mobility sikertelen fellebbezése után az Inside szerint a legutóbbi ítélet már 50 millió jenre (~140,5 millió forintra) növelte az összeget. A Nintendo hivatalos nyilatkozatában kijelentette, hogy továbbra is lépéseket fog tenni a szellemi tulajdon és a márkák megsértése ellen, amelyeken sok éven keresztül keményen dolgozott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)