Hirdetés

Novemberben is érkezett pár az idei év legjobban várt társasjátékaiból, de a kiadók már 2023-ra is készülnek

|

Vannak még játékok, amik decemberre csúsznak, de ott lehetnek a fa alatt - ugyanakkor november sem volt eseménytelen.

Hirdetés

Izgalmas lesz a következő egy-két hét azoknak, akik valami olyan játékot szeretnének a fa alá tenni, melynek megjelenése még az idei évre várható, de vagy épp kamionon robog a hazai kiadó raktára felé, vagy a vámon tartják fel. A Gémklub még 7-8 játék érkezésére számít, a Reflexshopnál az idei évre már csak a Dűne: Homokba temetett titkok várható, a Delta Vision kínálata pedig akár 12 újdonsággal is bővülhet, ha minden befut még, aminek idei megjelenésére van esély.

Novemberben viszont sok minden megjött, és már elkezdték a kiadók a 2023-as megjelenéseket is bejelentgetni - lássuk, mit hozott az elmúlt egy hónap, és mi várható jövőre.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentések

Unconscious Mind - A pszichológia nagy úttörőinek szerepében fejlesztgethetjük módszereiket, segíthetünk a pácienseknek álmaik, elméjük tudattalan részének vizsgálatával, a századfordulós Bécsben.

Revive - 5000 évvel a civilizáció pusztulása után éleszthetjük újra törzsünkkel a világot, azzal a céllal, hogy a fagyos területeken rejlő ősi leleteket a többieknél hamarabb fedjük fel. Minden játékos saját paklit alkothat, így aszimmetrikus képességeket vethetnek be.

Doodle Dash - Pörgős, rajzolós társasjáték, amiben a lehető leggyorsabban kell valamit felskiccelni, amiből az adott körben nem rajzoló játékos kitalálhatja, mi volt a feladvány. Ha a leggyorsabb játékosé nem felismerhető, jöhet a következő.

Suspects - Agatha Christie kedvelőinek különösen ajánlott a nyomozós Suspects, amelyben három ügyet göngyölíthetünk fel egy mesterdetektív, Claire Harper szerepében.

Megjelenések

Enciklopédia - Közepesen összetett, de gyönyörű és nagy helyet igénylő játék, amiben egy enciklopédia összeállításában segíthetünk fajok tanulmányozásával. Hosszabb bemutatónk itt.

Luna Maris - Bonyolultabb, kártyavezérelt társas, amiben egymással versengve tehetjük élhetőbbé a Holdat, miközben figyelünk arra, hogy jól bánjunk a legértékesebb erőforrással: az oxigénnel.

Lámák földje - Könnyed családi társasjáték, melyben lapkákat lehelyezve, burgonyával, kukoricával és kakaóval kell a lámákat magunkhoz édesgetni. A magyar kiadáshoz egy matricaív is jár, hogy még szebbek legyenek lámáink. (Bemutató hamarosan.)

Brazil Birodalom - Összetett, színes, birodalomépítős 4X társasjáték, amiben hódítunk, építkezünk, felfedezünk Brazília történelmi személyiségeinek bőrébe bújva.(Bemutató hamarosan.)

After the Empire - A középkorban, munkások lehelyezésével és nyersanyagok felhasználásával hajthatunk végre akciókat, építhetjük várunkat és készülhetünk a harcra, a támadók visszaverésére.

Imperium: Ókori birodalmak - Turczi Dávid és Nigel Buckle kártyás társasjátéka, amiben válogatott ókori népeket irányítva küzdhetünk meg egy az egy elleni csatákban.(Bemutató hamarosan.)

Ohh... Igen? - Győri-Nádai Réka és Győri Zoltán közös párkapcsolati társasjátéka, az Igen? sorozat új része, amiben kifejezetten 18+-os témákról beszélgethetünk akár kettesben, akár nagyobb társaságban.(Bemutató hamarosan.)

Faművesek - A Messina 1347-ről, a Praga Caput Regniről és a Víz alatti városokról is ismert Vladimír Suchy újdonsága, amiben erdőlakók műhelyeit üzemeltethetjük, küzdve azért, hogy jobb faművesek legyünk, mint vetélytársaink.

Reflexshop

Bejelentések

A Rózsa Varázsa (Paint the Roses) - Csodaországba hív minket a Paint the Roses, ahol királyi kertészek szerepében tehetjük rendbe a Szívkirálynő kertjét. Folyamatosan variál, de hatékonyan együttműködve teljesíthetjük kéréseit.

Stranger Things: The Upside Down - Az Unmatched és a Pandemic Legacy játékokat is jegyző Rob Daviau most a Netflixszel szövetkezett egy kooperatív társasjátékhoz, amiben természetesen Hawkins városát kell megmentenünk a Tótágasból érkező fenyegetésektől. A CMON adja ki az eredeti változatot, és nem lesz közösségi kampánya, enélkül is megjelenhet - a Reflexshopnak hála magyarul is.

Maple Valley - A Juharvölgy krónikája folytatásában a Tavaszi Fesztiválra készülődhetünk, a Juharvölgy apró lakóinak szerepében gyűjtögethetünk mindenféléket, ami az ünnep sikeréhez szükséges.

Delta Vision

Bejelentések

The Witcher: Óvilág kiegészítők - a Delta nem csak az alapjátékot és a Deluxe változatát, hanem három kiegészítőt (Mágusok, Skellige, A legendás hajsza) is elhozza jövőre.

The Elder Scrolls Skyrim: The Adventure Game - minden lehetséges digitális platform után asztalra is megjelenik a Skyrim, kooperatívan vághatunk neki a fagyos vidéknek saját karakterünkkel, küldetéseket és mellékküldetéseket teljesíthetünk, és döntéseinkkel befolyásolhatjuk a későbbi meneteket.

The Castles of Burgundy: Special Edition - A BGG listájának 17. helyén álló The Castles of Burgundy új kiadása új dizájnnal rendelkezik, és finomítgattak a játékmenetén, hogy még jobb élményt kínáljon, mint eddig.

Eriantys - Az égben varázslatos kis lények, sárkányok, gnómok, tündérek, unikornisok és békák álmodoznak arról, hogy egy nap beléphetnek a nagyterembe, ahol professzoraikkal találkozhatnak. Más varázslókkal versenyezve küzdhetünk, három különböző játékmódban.

Rettegés Arkhamban - A kártyajáték - Arkham rejtelmeit egy kártyás játékban fedezhetjük fel egyedül vagy párban, egyedi paklikat használva. Minden döntésünk komoly, hosszútávú következménnyel jár.

Pakal - Valós idejű logikai játék, amiben a játékosoknak az aktuális feladatkártyának megfelelően kell rácsuk elemeit csúsztatni.

Megjelenések

Tiletum - a korai reneszánsz legjobb kereskedőinek életébe enged betekintést a Tiletum, amiben kockák felhasználásával törekedhetünk a gazdagságra.

Katapult csata - Katapulttal lövöldözve egymás várát arra kell törekednünk, hogy leromboljuk azt, és elpusztítsuk ellenfelünk seregeit is.

Ti mit vártok, mit terveztek karácsonyra a fa alá tenni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)