Hirdetés

Összeomlott a Rainbow Six: Siege társasjáték kiadója, két, több millió dollárt hozó projektről volt kénytelen lemondani

|

Túlvállalta magát a Mythic Games, de úgy néz ki, a 6: Siege-et még ki tudja küldeni a támogatóknak.

Hirdetés

Az, hogy egy társasjátékra több millió dollár gyűlik össze a Kickstarteren, nem ritka esemény, ám sajnos az elmúlt években többször is előfordult, hogy a nagy érdeklődés és a célként kitűzött összeg sokszoros átlépése ellenére a pénz eltűnt, a termék nem készült el, a támogatók pedig szomorúan vehették tudomásul, hogy a platformon nem vásárolni lehet, hanem befektetni, és előfordulhat, hogy semmit nem kapnak a pénzükért cserébe.

A Mythic Games kissé elbízta magát. A 2015-ben alapított párizsi stúdió 13 projekttel próbálkozott a Kickstarteren, és ezek egy része végül tényleg játszható játékként öltött testet, de most kénytelenek voltak bejelenteni, hogy két játékot nem tudnak elkészíteni. 

A jó hír, hogy a Rainbow Six: Siege alapján megálmodott 6: Siege első példányai - amiket csak azok kapnak meg, akik kifizették az utólag hozzácsapott felárat - a napokban elindulnak a támogatókhoz. A kevésbé jó, hogy az Anastyr és a HEL: The Last Saga még sehol nem tart, és a Mythic már nem is tud velük foglalkozni: ezeket egy másik, tapasztalt kiadó, a CMON vette át.

Hirdetés

A Mythic közleményében elmondta, hogy erőforrásait a 6: Siege és a Darkest Dungeon elkészítésére fordította, de a csapat mérete csökkent a közelmúltban, és se idő, se pénz, se ember nincs arra, hogy a két említett projekttel foglalkozon. Sokkal több támogatást kellene még kérnie, és úgy is sokat kellene várni a kész termékre, így hát inkább eladta a jogokat a CMON-nak.

A CMON közleményéből kiderült, hogy egyik átvett játék sincs még kiadásra kész állapotban, és jó darabig nem is lesznek. A belsős csapat folytatja a fejlesztést és a tesztelést, de sok változásra lehet számítani, az elkészült játékok jó eséllyel teljesen mások lesznek, mint amiket a Mythic kigondolt. Azok, akik bármelyiket támogatták, megkapják az újragondolt változatok alapkiadásának egy példányát, esetleges kiegészítők nélkül. Arra is számítani kell, hogy a végtermék eltér majd a Mythic által ígérttől. A támogatóknak el kell fogadniuk, hogy adataikat a CMON kezelje, és jelezniük kell, ha kérik a támogatott játékot, különben tényleg nem kapnak semmit.

Az Anastyr elkészítéséhez 5569 támogató 1 079 826 dollárral járult hozzá, a HEL: The Last Saga viszont jóval több, 17 757 érdeklődőt vonzott, akik 2 215 842 dollárt dobtak össze rá. A Mythic egy további, 1,3 millió dollárt hozó projektje, a Monsterpocalpyse függőben van, ennek kapcsán semmilyen közleményt nem adtak ki, és közel egy éve nem tájékoztatták a fejleményekről az érintetteket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)