Hirdetés

Pillanatok alatt elkapkodták a nyerészkedők a Van Gogh-stílusú Pikachu-kártyákat

|

Hoppon maradtak a rajongók, akik a limitált sorozatra utaztak.

Hirdetés

Az 1996 óta hódító Pokémon-franchise világszerte rajongók millióit tartja lázban, az évtizedek során pedig még a saját kis gazdaságát is kitermelte, hiszen a gyűjtők világában óriási értéket képviselnek azok a limitált szériás kártyák, amelyek a befogható szörnyecskéket ábrázolják.

Ez pedig sok más népszerű termékhez hasonlóan arra sarkallja a nyerészkedőket, hogy botok segítségével happolják el a frissen kiadásra kerülő, ritkább lapokat, majd vaskos felárral értékesítsék őket. Pontosan ez játszódott le a legújabb, művészeti ihletésű sorozattal.

Hirdetés

Az amszterdami Van Gogh Múzeum nemrég nyitott meg egy különleges kiállítást, amely a legendás festőművész stílusában ábrázolt Pokémonokkal kedveskedik a rajongóknak. A program iránt óriási az érdeklődés, de a beszámolók szerint már a helyszínen is feltűntek olyan vendégek, akik kizárólag "befektetési céllal" érkeztek, az ajándékboltot kifosztva repülve rá a kiállításhoz kapcsolódó ritka kártyákra.

A Van Gogh Museum és a The Pokémon Company szeptember 29-től lehetőséget biztosított rá, hogy a rajongók az internetről is beszerezhessék a Van Gogh-ihlette pokémonos csecsebecséket, ám a Kotaku beszámolója alapján botokkal vadászó nyerészkedők nullázták le a készletet, így a hús-vér rajongók számára lényegében egyáltalán nem voltak elérhetők a keresettebb termékek.

Nem sokkal ezután pedig annak rendje s módja szerint ellepték az eBayt a túlárazott hirdetések, az Önarckép egy szürke kalapban című festmény mintájára készült Pikachu-kártyák például több száz dollárért mennek, de 7000 dolláros Eevee-lap is akad a kínálatban:

Forrás: Kotaku
Forrás: Kotaku

A történtek jelentős felháborodást váltottak ki a rajongók körében, a franchise kezelője ezért közleményben kért bocsánatot, amelyben tudatta, hogy igyekszik újabb készleteket elérhetővé tenni a legkeresettebb portékának számító szürke kalapos kártyából a Pokémon Center weboldalon. Hogy ez hogyan és mikor fog bekövetkezni, annak kapcsán későbbre ígér tájékoztatást a cég.

Nagy reményeink azonban nincsenek, a botok valószínűleg akkor is ugrásra készen állnak majd. Megoldást csak az jelenthetne, ha senki nem vásárolna a nyerészkedőktől, vagy ha a The Pokémon Company a ritkaság-faktort ellensúlyozandó jelentősen nagyobb mennyiségű Van Gogh-kártyát borítana a piacra, ám jó eséllyel egyik forgatókönyv sem fog bekövetkezni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)