Hirdetés

A Portal 2 is ajándékba jár a Portal társasjátékhoz

|

Ősszel jelenik meg a Valve és a Cryptozoic közös vállalkozásaként készülő Portal társasjáték, ami egy egészen újfajta játékélmény a népszerű sorozat univerzumában, és még egy kis ajándékként a Portal 2-t is megkapjuk hozzá.

Hirdetés

Eddig úgy tűnt, ha a Portal univerzumában keresünk új kalandokat, egy darabig főleg modokra, vagy esetleg rajongói filmekre kell hagyatkoznunk, mert a Portal 3 érkezésére nem nagyon mutatnak jelek (pláne, hogy a sorozat kitalálója már az Amazonnak dolgozik). Azért a Valve sem hagy minket teljesen cserben, és a Cryptozoic-kal közösen egy Portal-témájú társasjátékot készítettek.

A Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game-ben, ahogy a cím is mutatja, a többi játékos ellen kell dolgoznunk. A játéktábla három sávból áll, amiket a labor egyes tesztkamrái alkotnak, és a pálya GLaDOS felé eső végén lévő szoba minden körben átkerül a pálya elejére, viszont ekkor minden, ami az adott szobában volt, megy a levesbe, vagyis az Incinerator-ba, ahová az első részben olyan kegyetlenül bedobatták velünk a Companion Cube-ot. Itt elveszíthetjük akár a pályán lévő tortaszeleteinket, akár az ott lévő tesztalanyainkat, amik egyaránt elég fontosak a győzelemhez a Portal társasjátékban.

Egyrészt a játéknak akkor van vége, ha valamelyik játékos tesztalanyai elfogynak, másfelől viszont olykor érdemes feláldozni őket: ha ugyanis a mi csapatunkból van a legtöbb tesztalany egy szobában, amit GLaDOS aktivál, akkor bár az emberanyagot elveszítjük, cserébe kártyákat kapunk, amikkel manipulálhatjuk a pályát, például turretek, vagy a companion cube aktiválásával. A játék végén egyébként az nyer, akinek a legtöbb tortaszelete van éppen a pályán (tehét nem a kezében). Az egész élmény tele van a Portal-játékokból vett karakterekkel, ismert képekkel, így bár teljesen mást csinálunk, mint Chell kalandjai során, az Aperture Science-hangulat, és az ehhez társuló fekete humor folyamatosan jelen van a társasjátékban is.

A Cryptozoic játéka ősszel jelenik meg, ráadásul a dobozban (ami úgy néz ki, mintha egy Aperure-létesítmény egy elfeledett sarkából került volna elő) ott lapul a Portal 2 egy példánya is (ha még valakinek nincs meg). A Cryptozoic oldalán még nincs fent a csomag, viszont beszámolók szerint már tudni lehet, hogy 50 dollárba kerül majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)