Hirdetés

LEGO rekord Budapesten - így építünk tornyot

|

Elképzelhető egy 36 méteres LEGO torony megépítése a Bazilika előtti téren? A GameStar megtette, amit megkövetelt a haza: épített.

Hirdetés

A hétvégi sajtóesemény mindig is kényes téma, nagyítóval kell keresni olyan kollégát, aki hajlandó elmenni egy ilyenre. Most azonban tökéletes alibink volt, mivel a GameStar teljes szerkesztősége a PlayKid rendezvényen fogja szórakoztatni a gyereksereget. De az a tény, hogy az O.K. Központ segítségével mi is részesei lehetünk egy világrekord-kísérletnek mégis kicsábított minket a Szent István térre.

Sikerült megbeszélnünk, hogy hétköznap is eljöhetünk, egy előre egyeztetett időpontban és körbevezetnek majd minket. Szóval végül belementem abba, hogy péntek délelőtt a kora nyári kánikula dacára kilátogatok a rendezvényre és hozzájárulok néhány kockával a világrekordhoz. Egyedül azonban nagyon nem volt kedvem elmenni, ezért elhatároztam, hogy magammal viszem a család legprofibb LEGO építészét, vagyis hároméves Csenge lányomat (a fiúk inkább a videojátékokban jeleskednek). Összekötöttem a kellemes a hasznossal, elmentem egy rekordkísérletre, miközben megpályáztam az Év apukája címet.

Magán a rendezvényen meglepően sokan voltak, bár a szervezők szerint szombat a csúcs, akkorra várták a legtöbb látogatót (be is jött nekik). A LEGO elemeket külön sátorban rakják össze a látogatók (a gyerekek legnagyobb örömére), majd az elkészült formákat hivatásos dán LEGO építőmesterek rakják be a toronyba. Mindeközben a Guinness szigorú kezű ellenőrei folyamatosan ellenőrizték, hogy minden a legnagyobb legyen: csalásnak, mutyizásnak ezen a rendezvényen nincs helye. A támogatók sátrai között gyorsan kiszúrtam a Microsoft Xbox kitelepülését, ahol elképesztően csinos hostess lányok vezették be a fiatalokat a LEGO-s videojátékok kezelésének a rejtelmeibe.

Meglepő módon viszont a konzolok előtt messze nem volt olyan tömeg, mint az építősátorokban, ami egyszerre volt jó és rossz érzés, mivel bántott hogy veszélyben a gamer utánpótlás, de ugyanakkor örültem neki, hogy ennyi kreatív fiatal fogja megtermelni a jövőben az ország GDP-jét. Erre még rátett egy lapáttal az O.K. Központ (ők hívtak meg minket), mely  Európai Uniós támogatásból és az OTP finanszírozásából létrehozott kezdeményezés, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy elősegítse a középiskolákban a tudatos gazdasági és pénzügyi ismeretek játékos formában történő elterjesztését.

A legnagyobb előnye a programnak az, hogy teljesen ingyenes, sőt ha igény van rá, a trénerek szívesen átutazzák akár a fél országot és megtartják ott helyben a kurzust. Akit bővebben érdekel a téma, az ide kattintva minden szükséges információt megtudhat.  

A rekorder LEGO toronyban tehát ott vannak a GameStar elemei is, büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország ifjú LEGO építői lesznek - legalábbis egy rövid időre - a világ legjobbjai.

(A képekért és a videóért köszönet a LEGO Kocka Facebook oldalának.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)