Hirdetés

Szenzációs világrekord született, senki sem rakja ki olyan gyorsan a Rubik-kockát, mint ez a srác

|

Nem mindennapi eredményével Max Park bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Hirdetés

Ismertség és népszerűség tekintetében nem sok magyar találmány kelhet versenyre Rubik Ernő térbeli logikai játékával, az 1970-es évek végén világhódító útjára indult Rubik-kockával. A százmilliós nagyságrendben értékesített játék kirakásából (a cél ugyebár az, hogy addig forgassuk a kocka elemeit, amíg minden oldal egyszínű nem lesz) pedig a profik azóta is szó szerint sportot űznek.

Míg egy kezdő a legjobb esetben is hosszú percekig elmolyol a kockával (esetleg trükközik, és átragasztja a matricákat, ha olyan verzióval rendelkezik, mint én gyerekkoromban), addig a legjobbaknak csak másodpercek kellenek a művelethez.

Hirdetés

Közéjük tartozik a Max Park is, aki először hat éve gyűjtötte be először a Rubik-kocka világbajnokának járó elismerést. A most 21 éves srác a 4x4-es, az 5x5-ös, a 6x6-os és a 7x7-es bajnoki címek begyűjtése után a királykategóriában, a 3x3-as kockák világában is felért a csúcsra, méghozzá egy szenzációs 3,13 másodperces eredménnyel, amivel átadta a múltnak a kínai Jü-seng Tu még 2018-ban felállított 3,47 másodperces rekordját. A kaliforniai Long Beachben megrendezett verseny eredményét a Guinness is hitelesítette, és bekerült a Rekordok Könyvébe.

Aki jobban meg szeretné ismerni Max Parkot, annak érdemes megnéznie a Netflixen 2020-ban bemutatott The Speed Cubers című dokumentumfilmet. Ebből többek között kiderül, hogy kétéves korában autizmussal diagnosztizálták, és a szülei azért adták a Rubik-kockát a kezébe, hogy egyszerre fejlesszék a finommotorikus és a szociális készségeit, utóbbiakat a versenyekben való részvétel útján.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)