Hirdetés

Tolvajok 35 ezer Pokémon-kártyát loptak el, lebuktak és jól ki is gúnyolták őket

|

A jelentések szerint nem a Rakéta csapat volt.

Hirdetés

A Pokémon-franchise komoly biznisz. Van, hogy több száz ezer dollárért cserél gazdát egy ritka lap, viszont ez magában foglalja azt a veszélyt is, hogy a nagy érték vonzza a bűnözőket: tavaly például egy nyomdaipari dolgozó több ezer kártyát fújt meg és próbálta eladni őket egy cégnek, ekkor bukott le. 2022-ben is voltak hasonló esetek: egy minnesotai boltból 250 ezer dollár értékben lovasítottak meg kártyákat, Tokióban rablás miatt tartóztattak le egy férfit, Georgiában pedig egy férfi egy koronavírus-járvány kapcsán nyújtott segélyt használt arra, hogy megvegyen egy ritka Charizard-lapot. 

Jól látszik, hogy az emberek mi mindenre képesek a könnyű, illegális pénzszerzés érdekében, és a lista végére felírhatunk most egy újabb próbálkozást, amely egyúttal megmosolyogtató is. 

Hirdetés

Az ABC7 News számolt be róla, hogy a San Jose-i Tofu's Tradingbe 2024. január 24-én, hajnali 2 órakor tört be egy banda, akiket a kamera lencsevégre kapott, amint a padlón kúsznak át, majd elveszik a pénztárgépet és több tízezer, becslések szerint 35 ezer Pokémon-kártyát. 

Bár az üzlet munkatársai természetesen feldúltak voltak a lopás miatt, igyekeztek az esetet a saját előnyükre fordítani, és megszerkesztették a betörésről készült felvételt, hogy gúnyt űzzenek az elkövetőkből. Az alkalmazottak vezetője, Ann Ma szerint van humorérzékük, és mivel igazán esetlenül mászkáltak, ezért viccesnek találták. Mivel úgyse sokat tehetnek az ügyben, ezért úgy érzik, hogy nincs értelme búslakodniuk, inkább megnevettetik kicsit az embereket. Nézzétek meg ti is: 

A Tofu's Trading munkatársai azt is mókásnak vélték, hogy a tolvajoknak mennyire fogalmuk sem volt a Pokémon-kártyákról: bár számosat elvittek a pár száz dollár értékű kártyátból, a zsákmány nagy része szinte semmit sem érő lapokból áll, és lecsúsztak egy valóban értékes, drága darabokból álló új szett érkezéséről, ami pár nappal később jelent volna meg. Az üzlet vezetője, Amy Simpson elmondta:

"Nem hiszem, hogy feltétlenül hobbiból jöttek be, mert nem tudták, mit vegyenek el."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)