Hirdetés

Nincs több WoW TCG, fáj ez nekünk?

|

Bejelentette a Blizzard, hogy a WoW TCG gyártása a következő kiegészítő csomag piacra kerülését követően leáll. Vajon a Hearthstone gyógyír lehet erre?

Hirdetés

Mostanában a csapból is a Hearthstone folyik. Legalább is azoknál, akik a könnycsatornáikat (és pénztárcáikat) bétakulcsokért ürítik. A Blizzard rajongók már dühödten verik a Warcraft világ kocsmájának ajtaját, miközben afelett elsiklottak, hogy a fizikai kártyajátékot elkaszálták.

A hír nem új, de amilyen hirtelen feltűnt a fórumokon, olyan hirtelen le is csengett a keletkezett morgás. Pedig a World of Warcraft Trading Card Game köré hatalmas közösség épült, aminek tagjainak jelentős része még csak soha be se lépett Azeroth virtuális tájaira, egyszerűen csak szerette a kártyajátékot. Nekik vajon elég lesz a Hearthstone létezése?

Valamit mindjárt az előtt érdemes leszögeznünk, hogy a dolgok közepébe vágnánk: a Hearthstone egy más játék. A Blizzard a Heroes of Warcraft bejelentésekor számtalanszor elmondta, hogy közvetlen rokonság nem áll fent a két játék között. A világ meggyezik, így sok lap alapkoncepciója megmaradt, illetve az artworkok egy részét is újra felhasználják, de a Hearthstone nem a WoW TCG virtuális mása. A Warcraft világának alkotói elmondták, hogy egy fizikailag létező kártyajátékból videojátékot készíteni olyan feladat, amivel csak nagyon kevesen birkóztak meg, és valóban. A Magic Online él és virul (még ha drága is), azzal nincs is gond, de például nézzünk rá a nagy reményekkel indult Yu-Gi-Oh! Online-ra. A párbajozók világa több átalakításon is átment, mégsem sikerült megtartani a játékosokat, így hosszú nyűglődés után be is zárt.

A legtöbben elbuknak azon, hogy a kártyajáték fizikai verzióját egy az egyben akarják átültetni, ami azt jelenti, hogy totál ingerszegény tálalásban képeket rakodunk egymásra. Ez egy valódi asztalon, ahol a képzeletünk és a társaság teszi izgalmassá a viadalokat rendben van, de amikor csak a monitorral nézel farkasszemet már kevés. A Blizzard ezt nem akarta vállalni, ahogy azt sem, hogy a kártyák fizikai léte miatt nem balanszolhatják úgy az értékeket, ahogy akarják. Az sem elhanyagolható, hogy a Hearthstone lényege a könnyű hozzáférhetőség, a gyors meccsek, a casual felfogás. Ehhez pedig a WoW TCG szabályai túl összetettek volna. Persze nem véletlenül.

A WoW TCG 2006-ban indult és minden évben több kártyacsomaggal bővült. Akárcsak a Magic esetében, a játékos célja itt is az, hogy az ellenfél életpontjait 0-ra redukálja (illetve a játékos paklijának alapjául szolgáló hősét) karakterek, fegyverek, képességek felhasználásával. Egy meccs alatt küldetéseket teljesíthettünk, tárgyakat szerezhettünk, és elképesztően erős szövetségeseket állíthattunk magunk mellé. Akárcsak a World of Warcraftban. A számtalan lap, és a mély stratégiai lehetőségeknek hála a hardcore kártyásközösség gyorsan felkapta a játékot: nemzeti bajnokságok szerveződtek, versenysorozatok zajlottak, elképesztő díjakért mentek a versengések. Számtalan hős, rengeteg kaszt, szövetség és horda örök háborúja.

A Hearthstone ezeket előbb-utóbb pótolhatja majd. Várhatóan lesz többféle hős is egy-egy kaszt mellé. Lesz versenyszervező lehetőség, és rengeteg új kártyalap. Amiről egyelőre nincs hír, az a nagy sikerű raid paklik átültetése. Ezekkel gyakorlatilag a WoW-os raideket élhettünk át az asztalon, miközben egyik barátunk játszott az „ellenséges csomaggal”, a többiek pedig küzdöttek a zsákmányért és az élményért. Ezt sem lenne nehéz beépíteni a Hearthstone-ba de egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Blizzard foglalkozna ezzel. Persze ez csak az egyik oka annak, amiért sajnálatos a WoW TCG eltűnése. Rengetegen játszottak a játékkal, sokan gyűjtötték, és baráti társaságokat hozott össze. Ez a Hearthstoneal is lehetséges, de vajon érdekelni fogja a hardcore kártyás arcokat? Szerintem nem. Ezeket az arcokat a versengés és a gyűjtőszellem élteti, őket pár virtuális lappal nem lehet majd lekenyerezni, így majd másfelé fordulnak. Nekik biztosan hiányozni fog a WoW TCG, és nektek? Ti játszottatok vele? Vagy csak a Hearthstone kulcs kell?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)