Hirdetés

Minek kell egy Bud Spencer-Terence Hill filmből remake?

|

Nem olvastad rosszul. Remake. A Különben dühbe jövünk 1974-es kultfilmből a Netflixre jön egy 2022-es adaptáció. Hogy minek? Igen.

Hirdetés

Lehet persze mindenből remake-et készíteni. Megpróbálni rágombolni a jelenkor szellemét a múlt gyöngyszemeire, régi idolokat és zsánereket aktualizálni, megkopott életérzést strasszkövekkel kiverve újra piacra dobni, hátha rákap egy újabb generáció. Még el is tudom fogadni, nem lehet mindig eredetit írni, újat alkotni, meg lehet próbálni pusztán újabbat letenni az asztalra, ha jól pörög az algoritmus, akkor jönnek a számok, elég a néző, megvan a negyedéves eredmény.

Nem azt kérem számon, hogy a filmipar biztonsági játékot játszik, vagy mondjuk ki: lusta, elkényelmesedett, átlag IQ alá célzó, saját seggét védő középvezetői mentalitással hozza a kötelezőt. Értem, hogy ez már nem művészet, hanem üzlet, főleg, ha a Netflixről beszélünk, ahol szinte elvárás a középszerűség. Lehet akármiből remake-et csinálni? Lehet. De amikor személyi kultuszra épülő hagyatékról beszélünk, akkor pontosan mi is lenne az alkotók célja?

Hirdetés

Bárki komolyan azt gondolta, hogy a Különben dühbe jövünk egy olyan történet, ami önmagában megér egy újabb szereposztást? Bármelyik Bud Spencer - Terence Hill film lecsupaszított cselekménye (már ha volt koherens cselekményvezetés egyáltalán) valóban érdemel remake-et? Négy dolog volt, ami a Spencer-Hill filmeket generációs kultusszá tette (és ebből egy hungarikum): a két színész közti kémia és párbeszédek, a parádés koreográfia és kaszkadőri munka, a remek zenék, valamint Bujtor István és Ujréti László hozzáadott értéke a csodás magyar szinkronnal.

Ezek jelentős része kiesik a remake-kel, így csak olcsó majmolás lehet az új színészek osztályrésze, megpróbálhatják megidézni azt a varázst, amit elődeik adtak a nézőknek. Sok sikert!

Ahogy a Doktor mondta régen: Nein! Nein! Nein! Te még mindig nem érted, mennyire veszélyesek ezek a látszólag ártalmatlan alakok. Ugyanis, ha te megveszed nekik a kis piros autót, ők máris egy repülőgépet követelnek tőled. Ha megveszed nekik a repülőgépet, akkor megkívánják a gyönyörű felhőkarcolónkat! Nincs megállás!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Én pont így vagyok a remake-ekkel már. Nem adom a piros autómat! Találjatok ki végre valamit, és ne azokon a köveken pöffeszkedjetek, amiket mások raktak le még akkor, amikor nem algoritmusokkal próbálták megfejteni, mit fog zabálni a közönség!

Na, megint dühbe jöttem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)