Hirdetés

Tényleg The Mandalorian játék készülhet az Xboxnál?

|

Nem először hozzák összefüggésbe az egyik legizgalmasabb Star Wars licencet a Microsoft videojátékos részlegével.

Hirdetés

Még tavaly április végén terjedt el szivárogtatók körében, hogy az Xbox Game Studios, valamint a Lucasfilm Games közös projekten dolgozik, amely a Star Wars világában helyezett The Mandalorian sorozaton alapszik. Akkor például Jeff Grubb a Gears of War szériát gondozó The Coalition csapatát nevezte meg potenciális fejlesztőként, de azt azért világossá tette, hogy ő is csupán pletykákat hallott, tehát nem fogadna rá nagy tételben. Vele párhuzamosan egy másik bennfentes, a Shpeshal Nick, vagyis Nick Baker voltaképp tényként közölte, hogy készül egy The Mandalorian játék.

A The Coalition azonban kevéssel utána cáfolta, hogy bármilyen Star Wars projekthez köze lenne. Egy teljes év elteltével azonban újra felmelegítették a témát, ez alkalommal a Skullzi nevű szivárogtató borított rá a Twitteren egy szakajtónyi meg nem erősített értesülést a Bethesda háza táján készülő játékokról, és köztük ismét felbukkan a The Mandalorian, de már MMO-ként, amiért a ZeniMax Online Studios felel.

Hirdetés

Miután a The Coalition bevallottan a Gears 6-on dolgozik, valamint az Unreal Engine 5-tel ismerkedve egy kisebb léptékű, hamarabb befejezhető és kiadható játékon, amely új IP ugyan, de épp a mérete miatt aligha lehet Star Wars, lényegesen hihetőbbnek tűnik a ZeniMax Online-os verziója a történetnek. Már csak azért is, mert míg a 2020-ban megnyitott San Diego-i stúdióban egy saját új IP körül forog az élet, addig a Hunt Valley-i központi stúdió erőforrásait távolról sem köti le teljesen a The Elder Scrolls Online folyamatos támogatása. Vagyis könnyen elképzelhető, hogy valami más készül a történetben erős High Isle kiegészítő mellett.

Természetesen mi is csak találgatni tudunk a rendelkezésünkre álló információmorzsákra támaszkodva, de Jez Corden, a Windows Central újságírója, és az Xbox Two egyik házigazdája, aki már számos belsős címet megszellőztetett a múltban, a legutóbbi podcastban megígérte, hogy utánajár, mi igaz az xboxos The Mandalorian projektből. Így mire kezdetét veszi a június 12-ére tervezett Xbox & Bethesda Games Showcase, alighanem tudni fogjuk, hogy érdemes-e ezzel kapcsolatban egy esetleges bejelentésre várnunk, vagy sem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt is érdemes továbbá megjegyezni, hogy a licenceléstől hagyományosan idegenkedő Microsoft (kivételt képeznek a járgányok, repülők, zenék, sportegyesületek licencei) újabban láthatóan nyitottabban áll a kérdéshez, amire jó példa a Sea of Thieves és a Pirates of the Caribbean cross-overe. De említhetjük a MachineGames-nél készülő Indiana Jones játékot is, igaz, ez utóbbiról már azelőtt megállapodott a Lucasfilm Games és a Bethesda, hogy utóbbit felvásárolták volna a redmondiak.

És ha már szóba kerültek a stúdióvásárlások, akkor meg kell állapítanunk, hogy még az Activision Blizzard küszöbönálló bekebelezése nélkül is rendelkezik olyan csapatokkal az Xbox, amelyek a legváltozatosabb műfajokban tudnák hasznát venni a Star Wars licencnek. A szerepjátékoktól az FPS-eken át a stratégiai játékokig tényleg bármi elképzelhető. Ennek kapcsán pedig meg is kérdeznénk benneteket arról, hogy ti milyen Star Wars játékot látnátok legszívesebben az Xbox Game Studios, a Bethesda, illetve az Activision Blizzard csapataitól. Amennyiben egyik felkínált opció sem felel meg az igényeiteknek, akkor bökjetek a "Más, megírom kommentben" válaszlehetőségre, aki pedig csak a voksok százalékos megoszlására kíváncsi, annak a "Csak az eredmények érdekelnek" válaszlehetőséget ajánljuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)