Hirdetés

A Steam VR-közösségének túlnyomó része egyetlen headsetet preferál

|

A Meta hardvere simán lenyomta ezen a téren a Valve Indexet is.

Hirdetés

Kifejezetten sok változás történt az elmúlt években a virtuális valóság terén, hiszen végre érkeztek olyan játékok, amelyek nem szimpla techdemónak tűnnek, és természetesen újabb, elődeiknél kiforrottabb VR-headsetek is megjelentek a piacon.

Nyilván a Steam felhasználói között is rengetegen vannak olyanok, akik előszeretettel pörgetik a platformon elérhető VR-játékokat, ám meglepő módon ezen játékosok többsége nem a Valve megoldását preferálja ilyen esetekben.

Hirdetés

Újabb hardveres felmérésre került sor a Steamen, így derült ki az, hogy januárban a felhasználók 46,02 százaléka az Oculus Quest 2 headsetet használta, ha éppen a virtuális valóságban kalandozott. Ez már önmagában komoly előnynek számít, ráadásul az előző hónaphoz képest 6,39%-kal növekedett a Meta hardverének népszerűsége.

Ezzel szemben a Valve Index teljesítménye csak a második helyhez volt elegendő. A játékosok 14,36%-a preferálta ezt a szemüveget, ami 1,43%-os csökkenést jelent a korábbi adathoz képest.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

VR témától függetlenül úgy tűnik, hogy a Steam-felhasználók többsége továbbra is a Windows 10-et preferálja, ám a friss számokat elnézve kiderül, hogy nőtt a Windows 11 részesedése a tortából, ami így a második legnépszerűbb operációs rendszer lett az előző hónapban.

Szerintetek jelenleg melyik a legjobb szemüveg a VR-játékhoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)