Hirdetés

A floridai iskolai lövöldözés miatt jegelte a Facebook VR shooter játékát

|

A Facebook úgy döntött, hogy mégsem mutatja be az Epic Games VR játékát egy konzervatív politikai konferencián, mivel a közelmúlt tragikus eseményei miatt ez most nem lett volna szerencsés.

Hirdetés

A nemrég történt floridai iskolai lövöldözés után többen újra elővették az agresszió és a videojátékok kapcsolatát boncolgató vitát, ami azt jelenti, hogy néhány igen elavult álláspont is ismét teret tudott nyerni a közbeszédben. Ilyenkor természetesen minden nagyobb cégnek oda kell figyelni, hogy hogyan prezentálja magát, ez alól pedig a Facebook sem kivétel.

Hirdetés

A közösségi óriás nemrég részt vett a Conservative Political Action konferencián, vagy az Egyesült Államok konzervatív gondolkodóinak találkozóján, ahol VR játékokat is bemutatott. Ezek között a demók között szerepelt az Epic Games által fejlesztett Bullet Train is, ami egy kifejezetten erőszakos lövöldözős játéknak is mondható. Értelemszerűen ez pont az a fajta játék, amit nagyon könnyű célpontnak használni, így a cég hamar el is távolította a kínálatból, majd egy közlemény formájában meg is magyarázták a döntést:

"Van egy standard listája azoknak az élményeknek, amelyeket eseményeken be szoktunk mutatni, ezek között pedig erőszakos játékok is szerepelhetnek. A floridában történt események tükrében úgy éreztük, hogy tiszteletet kell tanusítanunk az áldozatokkal és a családjukkal szemben, ezért eltávolítottuk a demót. Nagyon sajnáljuk, hogy erre nem gondoltunk már korábban."

Érthető, hogy a Facebook nem akarja senkiben azt a benyomást kelteni, hogy nem veszik komolyan a tragédiát, persze ez továbbra sem mentség arra, ahogyan a politika eszközként használja fel az eseményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)