Hirdetés

Egy tanár a Half-Life: Alyx segítségével magyarázza el a geometria alapjait

|

Bármelyik matek házit fel tudja dobni, ha a feladat megoldása közben a földet leigázó idegen hordák is befigyelnek az ablakon.

Hirdetés

Sok tanár kényszerül új oktatási módszerek kitalálására, lévén világszerte szinte mindenhol távolról, interneten keresztül zajlik a tanítás a koronavírus járvány miatt. Kreativitásban kétségtelenül kiemelkedik közülük Charles Coomber, aki a napokban megjelent Half-Life: Alyxet hívta segítségül ahhoz, hogy meséljen egy kicsit a geometriáról. 

Hirdetés

A San Diegó-i tanár a szögekről tartott órát hetedikes diákjai számára, és úgy döntött, hogy ebbe bevonja a VR nyújtotta lehetőségeket is. Persze szükség volt arra is, hogy a Valve fejlesztői olyan részletes mechanikákat kódoljanak a Half-Life: Alyxbe, amik például lehetővé tették Coomber számára, hogy megragadjon egy filctollat, és az ablakra írva és rajzolva szemléltethesse a geometriai feladványokat:

Meglehetősen bizarr és egyben humoros, ahogy a felírt matekfeladatok mögött ott tornyosul a combine erők monumentális komplexuma, a tanár pedig rá is játszik erre. Akik az "óra" végéig maradnak, azok kapnak egy kis lakástúrát is, melynek keretében megmutatja, hogy milyen szomszédságban él City 17-ben és milyen házi kedvencet tart. Tisztelettel adózunk a tanár úr kreativitása előtt, és reméljük sokan példát vesznek róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)