Hirdetés

Hamarosan mindenki számára elérhető lesz a VR "futópad"

|

A Virtuix Omni már hét éve létezik, de az új változat már kimondottan az átlag felhasználóknak fog szólni, nem pedig cégeknek.

Hirdetés

Bár PC-n már eljutottunk a vezeték nélküli VR headsetekig is, még mindig könnyen kizökkenthet minket a virtuális világból, ha tereptárgyakba akadunk, vagy gombnyomással kell mozognunk ahelyett, hogy a lábainkat tennénk egymás után. Már a Virtuix Omni első változata is orvosolta ezt a problémát, azonban az elmúlt hét évben azt csak kereskedelmi használatra kínálták, kiállításokra lehetett megvásárolni.

Így is elkelt belőle több mint 3500 példány, de eljött az ideje, hogy egy olyan változat szülessen meg, amit bárki elhelyezhet a saját szobájában - már amennyiben meg tudja fizetni.

Hirdetés

Az Omni One egy elfogadható méretű, összecsukható VR szett, amivel sétálva, guggolva vagy futva mozoghatunk a játékokban, és 360 fokban foroghatunk. 1995 dollárba kerül, de ebben már a headset ára is benne van, és nem kell hozzá külön PC. A 2021-re tervezett megjelenéskor kb. 30 játék lesz elérhető (előfizetéssel vagy teljes áron), főleg a Virtuix saját fejlesztései, de például az Arizona Sunshine és a Half-Life: Alyx is működik vele. Aki rendelkezik VR headsettel, 995 dollárért megveheti a Dev Kitet, ami lényegében csak a "futópad".

Egyelőre befektetőket gyűjtenek, de aki 1000 dollárral beszáll, akár 40% kedvezményt is kaphat az Omni One árából. További részleteket erről a linken olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)